fbpx
 

Албина Анева с въпроси към кмета на Благоевград заради чистки в администрацията | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 19, 2020

Общинската съветничка в Благоевград от Политическа партия МИР Албина Анева постави сериозни въпроси на кмета на града Румен Томов. Това се случва, след като Томов обяви, че съкращава 5% от администрацията, като според него част от служителите дори не знаят какво работят. Той открито заявява, че работещи в администрацията със собстветно мнение и липса на лоялност към него, както и такива, които съобщават вътрешна общинска информация на медиите, ще изгубят работата си.

Действията на Румен Томов, заедно с неубедителните му първи 100 дни като кмет, разбуниха духовете и предизвикаха недоволство в Благоевград. С цел изясняванена ситуацията, и в ролята на общински съветник от ПП МИР, Албина Анева задава официално въпроси по темата с промените в администрацията към Томов, на които той ще трябва да отговори.

„Бях провокирана да задам въпросите си от това, че много специалисти в община Благоевград, които са професионалисти и са утвърдени, включително и от правния отдел, са напуснали работа без да стане ясно каква е причината за прекратяване на техните трудови правоотношения”, каза Анева. Тя заяви, че едновременно с това има много нови служители в общинската администрация, които са назначени, включително и на половин щат. „В предизборната си кампания настоящият кмет обеща,че няма да има чистки в общинската администрация, още повече на партийна основа”, припомни общинската съветничка.

Ето и въпросите, които задава Албина Анева на кмета на Благоевград:

Колко човека от работещите в администрацията и второстепенните разпоредители са освободени, независимо под каква форма от датата на встъпването в длъжност на Кмета до момента на отговора, като се посочат поименно, заеманата длъжност, правното основание за напускане и датата на заповедите за освобождаване?

Колко са новоназначените в общинска администрация и второстепенните разпоредители с бюджета лица, на какво правно основание и на какви на длъжности?

Каква е общата численост на състава на Общинска администрация и числеността на допълнителните щатни бройки на местна издръжка?

Каква е числеността на персонала на всяко общинско дружество/ предприятие/, както и колко и кои са лицата, които имат сключени граждански договори за услуги с Общинска администрация Благоевград и общинските дружества/ предприятия към настоящият момент?

Има ли незаети работни места в общинската администрация и общинските дружества и за какви позиции?