fbpx
 

България отбелязва 147 години от гибелта на Васил Левски или 147 години безсмъртие | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 18, 2020

Духът, моралът, волята, честността, саможертвата и непримиримостта на Васил Левски днес повече от всякога липсват на България.

Апостолът ни завеща вярата и разбирането, че всичко зависи от нашите собствени сили и възможности. Дяконът, освен дела, ни завеща и много написани думи. Неслучайно пред османските власти Левски изрича и едни много горчиви думи, които и днес, 147 години по-късно, важат с пълна сила: „Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия.“ С тези думи Апостолът събуди целия български народ и го поведе към неговата Свобода.

В борбата за Свободата на Родината Левски загуби себе си, но спечели за цял народ.

За това днес всеки българин е длъжен не само да пази завещаното, но и да продължи мисията и делото на Апостола.

Крайно време е българите да разберем, че собствените ни съдби, тези на нашите деца и на цяла България не са в ръцете на неколцина неграмотни управляващи, а в нашите дружни и общи усилия. За да вземем, обаче съдбите и бъдещето си в собствените си ръце, трябват дела, а не думи.

Това, което дължим на Апостола е никога да не се предадем и да продължим да се борим и постигнем неговата, а и на всеки родолюбец мечта – чиста и свята Република.

Дълбок поклон пред делото и паметта на Апостола на Свободата!

Да живее България!

 

инж. Симеон Славчев

Председател на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие)