fbpx
 

Христо Бардуков, ПП МИР: Исканията на хората от Созопол за ревизия на предишния кмет са напълно резонни | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 12, 2020

Физически сблъсък се случи днес между кмета на село Присад Ванча Байлова и бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи. Причината е, че жители на града окупираха сградата на Общинския съвет, където трябваше да се случи редовна сесия на местния парламент. Те искаха да спрат Рейзи в опита му да влезе в сградата. Бившият кмет пък не се посвени да изблъска Байлова, която се оказа на пътя му.

В Созопол е инициирана гражданска подписка за ревизия на управлението на Рейзи като кмет, в която вече е подкрепена от стотици хора. Той е оставил дългове от милиони левове на града, което ще стопира развитието на района за поне година.

Исканията на хората от Созопол за ревизия на предишния кмет са напълно резонни, беше категоричен ръководителят на отдел „Образование, култура, социални дейности и спорт“ в общината и активист на ПП МИР Христо Бардуков. Рейзи е разходвал неправомерно близо 30 млн.лв. и гражданите искат той да понесе отговорност за действията си, разкри Бардуков. Според него, след като са установени нередности, бившият кмет трябва да се откаже от мястото си на общински съветник и съответните институции да свършат работата си като го лишат от възможността да се занимава повече с отговорни дейности, свързани с общината.

Прави се инвентаризация на общинска собственост и предприятия, която разкрива много големи злоупотреби със средства за ремонти, пренасочване на пари, неизплатени задължения към доставчици и контрагенти, търговски площи, предоставени безвъзмездно на общински съветници и редица други престъпни действия от страна на бившия кмет.

„Ако Рейзи е виновен, нека разпродадат имотите му и да върнат парите в общината”, заяви Христо Бардуков. По думите му е налице случай на безстопанственост и престъпни деяния в чудовищни размери. Задачата на сегашния кмет на Созопол и на общинските съветници е изключително тежка – практически трябва да се управлява общината без да има пари, коментира той. Очакваме целеви средства отдържавата, но ако дадат, добави Бардуков.

ПП МИР е в основата на промяната на модела на управление в Созопол. По време местните избори и предизборната кампания, Партия МИР разби политическото статукво и обедини около себе си представители на други партии и коалиции, като така инициира и промяната за общината.