fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Всички българи и родолюбци да се обединим и да подкрепим президента в борбата му за справедливост | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 7, 2020

„Случващото се в България през последните 30 години доказа, че така нареченият политически елит няма морал, елементарно чувство за справедливост, желание и воля да се решават проблемите на българските граждани. Напротив – оставиха българите без въздух, без вода, без качествено здравеопазване и образование, изгониха децата ни в чужбина.

Надеждите ни останаха излъгани и най-важното нещо сега е да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на олигархията в лицето на цялата политическа класа, която 30 години съсипва нашето и на деца ни бъдеще. Трябва ясно да си дадем сметка, че тези, които 30 години управляват и съсипват България са  малцинство, а качествените, кадърните, можещите и знаещите българи сме мнозинство. И ако до днес търпяхме да  ни управляват една шепа неграмотни, мутри и олигарси това търпение свършва днес!!!”

Това каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев, който, подкрепен от членове  и симпатизанти на партията, сред които Георги Славчев, Атанас Мавродиев, и много други, се включи в многохиляден протест пред Народното събрание с искане за оставка на цялото правителство на Бойко Борисов.

Протестът е граждански отзвук на наглите решения на управляващите да ратифицират споразумението СЕТА и да въведат България в чакалнята за Еврозоната, без тези съдбовни за страната ни решения да бъдат поставени на дебат сред обществото.

Катализатор на напрежението стана  сваленото доверие в правителството от президента Румен Радев, който също стана обект на нападения от кръга около Бойко Борисов и правителството.

„Днес всички българи и родолюбци, които сме тук казваме СТИГА! Днес всички българи и родолюбци сме тук да се обединим и да подкрепим президента в борбата му за справедливост!

Крайно време е да спрем да се делим, а да се обединим около национални каузи. Първата е да изгоним това продажно управление, втората  –  провеждането на честни избори в България чрез машинно гласуван, и не на последно място  да застанем и да подкрепим единствения останал морален стожер на българското общество – президента Румен Радев” за това призова Славчев и посочи, че машинното гласуване е единствения гарант за  честни избори в България като само така ще се  ограничи купения и корпоративния вот.

„Държавността е дефицит в България, особено в последните години, а през последните дни и седмици беше тотално погазена” сподели лидера на ПП МИР и напомни, че в момента пред сградата на Министерски съвет ПП МИР провежда постоянен протест с искане за незабавното въвеждане на машинното гласуване.

С плакати „Оставка”, „30 години преход ни докараха до катастрофа”, „Референдум за еврото” събралото се мнозинство от хора скандираха исканията си пред Народното събрание.

Хората са категорични, че няма да се откажат докато Борисов не подаде оставка.