fbpx
 

Симеон Славчев, ПП МИР: Внесохме отворено писмо до президента и министър-председателя за машинното гласуване | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 3, 2020

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев входира днес отворено писмо до президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов с искане незабавно да бъде спазен Закона и да бъде въведено машинното гласуване.

На 1-ви февруари Политическа партия МИР стартира безсрочен протест пред сградата на Министерски съвет с искане да бъдат предприети действия за въвеждането на машинното гласуване още на следващите парламентарни избори.

Протестът на ПП МИР продължава, като на пл.“Независимост“ е разположена шатра, където представители на партията ще провеждат обученителна и информационна кампания за машинно гласуване. От ПП МИР призоваха всички, които желаят да гласуват тестово машинно да дойдат пред сградата на Министерски съвет и да подкрепят националната кауза за привеждането на честни избори в България.

В писмата до Президента и Министерски съвет председателят на най-младата българска партия МИР Симеон Славчев посочва, че протестът цели незабавното въвеждане на машинното гласуване, така както е предвидено и прието в Изборния кодекс (Глава 14, Раздел III). Според ПП МИР само чрез машинното гласуване могат да се проведат честни избори и да спре фалшифицирането и подмяната на вота на българските граждани, купения и корпоративния вот.

Лидерът на ПП МИР Симеон Славчев покани президента Румен Радев, министър-председателя и всички министри да дойдат на място на пл.”Независимост” и да направят тестовото машинно гласуване и да застанат зад националната кауза за провеждане на честни избори в България чрез машинно гласуване.

В отвореното писмо на ППМИР са включени и исканията на партията:
1. Незабавно въвеждане на машинното гласуване, така както е записано в Глава 14, Раздел III на Изборния кодекс, приет от Народното събрание.
2. Министерски съвет незабавно да стартира процедура за обществена поръчка, чрез която да бъдат закупени всички машини, необходими за пълното въвеждане на машинното гласуване във всички изборни секции, предвидени в Изборния кодекс, приет от Народното събрание.
3. Незабавно Министерски съвет, Народното събрание и ЦИК да предприемат действия за подготовката за машинното гласуване за следващите парламентарни избори в България.

Протестът на ПП МИР е безсрочен, докато не се получат гаранции, че процедурите за прилагане на машинното гласуване в България ще се случат. От партията инициират подписка в подкрепа на каузата, в която всеки може да се включи от 10.00 до 20.00 ч. на пл.”Независимост” или онлайн на адрес: https://www.peticiq.com/250323?fbclid=IwAR3VlgV5ilx61PQMnw-VfBNuoTbuP0lKPb8al1dA9wMn8Kxsqzoa4DPFzbo