fbpx
 

ПП МИР инициира подписка за прилагане на машинното гласуване | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 2, 2020

Политическа партия МИР инициира подписка за прилагане на машинното гласуване в България. Това стана по време на вчерашния им протест пред Министерски съвет за незабавно привеждане в действие на Раздел 14, Глава III от Изборния кодекс, който предвижда изборите в България да се провеждат чрез машинно гласуване. ПП МИР настояват министър-председателят Бойко Борисов да спази закона и незабавно да започне подготовката за въвеждането на машинното гласуване още на следващите парламентарни избори.

Към организирания от най-младата българска партия МИР протест се присъединиха гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения”, гражданско сдружение „Сила”, платформата „Изправи се БГ” и Мая Манолова, партия „Възраждане”, ПП АБВ, Българската социалдемократическа партия (БСДП), Национална Републиканска партия, Български съюз за директна демокрация, Тошко Йорданов, както и много други общественици и български граждани.

„Машинното гласуване е национална кауза и затова призовавам всички български граждани, политически партии, граждански и неправителствени организации, които са за провеждането на честни избори в България да се обединим около каузата за машинното гласуване и да окажем силен граждански натиск върху управляващите да спазят закона”, заяви лидерът на ПП МИР Симеон Славчев. Той прикани всички политически партии, които обявяват, че са за машинното гласуване да действат сега, с реални стъпки и да подкрепят исканията на ПП МИР за спазването на закона и въвеждането на машинното гласуване, което е единственият начин да се гарантира вота на българските граждани и да се спре купения и корпоративния вот.

Гражданите, желаещи да се присъединят към подписката на партията може да го направят всеки ден на пл.”Независимост”, пред сградата на Министерски съвет, от 10.00 до 20.00 ч.

От най-активната опозиционна партия МИР потвърдиха, че протестът за незабавното въвеждане на машинното гласуване е безсрочен и ще продължи докато управляващите не гарантират, че ще спазят Закона.