fbpx
 

Подписката на ПП МИР за машинното гласуване вече е и онлайн | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

февруари 2, 2020

Подписката на Политическа партия МИР в подкрепа на прилагането на машинното гласуване в България вече може да бъде подкрепена и онлайн на адрес: https://www.peticiq.com/250323?fbclid=IwAR0qPryFoJkwQKVec4jTKmRcE-A7fSmhAfBdGV7r2mBJDyKVEop06GyuK58

От партията протестираха вчера пред Министерски съвет, тъй като машинното гласуване беше прието в Изборния кодекс, но управляващите не го прилагат. Това прави изборните измами и фалшификации и подмяната на вота на българските граждани много по-лесни. По време на протеста, инж.Александър Чобанов, ръководител на Училището по роботика, разясни как се случва машинното гласуване и защо е трудно да се подправи, както се случва с бюлетините.

Прилгането на машинно гласуване не е нещо, което може да се случи веднага, има определено технологично и административно време за това. Ако подготовката не започне незабавно, редовните избори през следващата година ще се проведат по старата технология и вотът отново ще бъде подменен.

„Казваме СТОП на тези 30 години и на българския преход. Българският преход ще свърши тогава, когато в България бъдат проведени честни избори и бъде въведено машинното гласуване”, каза по време на вчерашния протест председателят на ПП МИР Симеон Славчев. Той призова всички граждани, организации и партии, които искат промяна, да се присъединят към протеста. Това може да се направи и чрез подкрепяне на подписката на пл.”Независимост”, пред Министерски съвет, всеки ден от 10.00 до 20.00 ч. или онлайн https://www.peticiq.com/250323?fbclid=IwAR0qPryFoJkwQKVec4jTKmRcE-A7fSmhAfBdGV7r2mBJDyKVEop06GyuK58

Протестът на ПП МИР е безсрочен до даване на гаранции от страна на правителството, че законът ще бъде спазен и машинното гласуване ще се случи още на следващите избори.