fbpx
 

Партия МИР с въпроси към регионалното министерство заради водната криза в Перник | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 31, 2020

“Николай Нанков дължи отговор на перничани и на българското общество за какво са похарчи 32 млн. лева предназначени уж за ремонт на язовир „Студена”. Това каза в предаването „Събития и личности“ председателят на ПП МИР, Симеон Славчев.

Той заяви, че задава 5 конкретни въпроса към зам.-министъра на регионалното развитие, от чиито отговори ще станат ясни виновните за водната криза в Перник.

Какви европейски средства са предвидени в регионалните прединвестиционни проучвания за „ВиК – Перник“? Какви допълнителни хонорари са получавали служителите на дирекция „ВиК“ към МРРБ за извършеното от тях по проектите, с възложител министерството? Защо яз. „Студена“ няма водомер.

Славчев бе категоричен, че до момента не са получени конкретни отговори.

Нанков, в типичния за управляващите стил, се скри зад Закона за достъп до обществена информация. Ние от ПП МИР входирахме в МРРБ заявление за достъп до обществена информация и чакаме отговорите, за да разбере обществото ни кои са виновните за ситуацията в Перник.”

Чуйте звуковия файл

Източник БНР – Радио Благоевград