fbpx
 

ПП МИР: „Искаме оставката на Владислав Горанов!” | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 29, 2020

Политическа партия МИР се включи в протеста на хотелиери, ресторантьори и представителите на малки и средния бизнес.

Представители на Националния съвет, членове и симпатизанти на партията участваха в организирания в социалните мрежи протест пред Народното събрание днес, като  подкрепиха исканията им, които включват отлагане влизането в сила на действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички основни проблеми, касаещи прилагането й, отмяна на текстовете в Наредбата на НАП, касаещи запечатването на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта и сформиране на работна група за обсъждане възможностите за въвеждането на диференцирана ставка на ДДС за храните и сектора на обществено хранене и развлечение, категоризирани по Закона за туризма, на 5 %, каквато е практиката в страните – членки на Европейския съюз.

Въпреки че вчера управляващите за да свалят общественото напрежение отложиха с шест месеца приемането на Наредба Н-18 за касовите апарати, стотици хотелиери и ресторантьори се събраха пред Народното събрание.

От браншът настояват за намаляване на ДДС-то и легализиране на бакшиша. Стачкуващите са издигнали плакати с надпис „ДДС = Фалит”, „Пазете малкия бизнес”, „Фалирал бизнес  = Фалирала държава.

Николай Милушев, член на Националния съвет на ПП МИР коментира, че вчерашното  изявление на министъра на финансите Владислав Гаранов, че Наредба Н-18 ще бъде отложена с 6-месеца, като през първата половина на периода ще има съвместна работа с експерти от туристическия бранш , на малкия и среден бизнес и НАП, за да се отстранят спорните моменти в наредбата, е само „прах в очите на хората”.

„Настояваме за оставката на Горанов, заради отказа му за намаляване на ДДС-то” категоричен е Милушев и добави, че недоволството на хората от тук нататък ще ескалира и изходът е оставка на цялото борисово управление.

Протестиращите също скандираха оставка и поискаха наказателна отговорност да носи всеки, който застрашава малкия и среден бизнес в страната.