fbpx
 

ПП МИР излизат на палатков лагер пред Министерски съвет с искане за незабавно въвеждане на машинното гласуване | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 26, 2020

ПП МИР настоява незабавно да се въведе машинното гласуване, така както е заложено и прието в Изборния кодекс.

„Правителството незабавно трябва да започне да организира подготовката за машинно гласуване още на следващите избори, а и на всички последващи. Докато управляващите не гарантират, че ще спазят закона и на следващите парламентарни избори ще се гласува машинно, и докато не видим реални действия в тази посока, ние от ПП МИР заявяваме, че палатковият лагер пред сградата на Министерски съвет, няма да бъде премахнат“, каза председателят на най-младата българска партия Симеон Славчев.

ПП МИР са входирали уведомление до Столична община и кмета Фандъкова, че от 1-ви февруари пред сградата на Министерски съвет стартират мирен граждански протест и палатков лагер, с цел незабавното въвеждане на машинното гласуване, с което да се гарантира честността на вота.

„Призоваваме министър председателя да спазва законите в страната и да започне незабавно подготовката за въвеждането на машинното гласуване, така както е прието в Избирателния кодекс” категорични са от ПП МИР и апелират към всички български граждани да подкрепят исканията им за машинно гласуване и да се включат в протеста, за да може да спре фалшифициране и манипулирането на изборите в България.

ПП МИР кани всички български граждани, както и всички граждански и неправителствени организации и политически партии, които искат провеждане на честни избори в България,  да се присъединят към протеста за въвеждане на машинното гласуване на 1-ви февруари (събота) в 11:00 часа на пл. „Независимост” пред Министерски съвет (Ларгото).

Организаторите на протеста са подсигурили и машина, с която нагледно ще покажат как се случва машинното гласуване.