fbpx
 

Иван Гавалюгов: На първо място съм горд, че съм жител на този град, а след това, че съм кмет | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 26, 2020

Кметът Иван Гавалюгов подкрепи своите съграждани в търсенето на справедливост.

Градоначалника направи кратко обръщение към жителите на общината:
„Чувството, което изпитвам в момента е изключителна гордост. Изпитвам и неудобство от това, че в този ден, толкова много хора са се лишили от почивката си, за да подкрепят мен, но всъщност не подкрепяте мен като личност, а вашето право за свободен избор и пътя, по който преди около пет години пое Ботевград. Това е съвсем различен и нов път, но той е стръмен, дълъг, трънлив и изпълнен с много препятствия. Това е истинският път, който ще доведе общината до онези мечтани места и градове, които даваме за положителен пример. Определено пътят, по който вървяхме през предходните години не харесваше на болшинството граждани, включително и на мен. За това намерих вътрешна мотивация да загърбя собствените си спокойствие и комфорт и да се кандидатирам. Вие ме подкрепихте през 2015 г. Дадохте положителна оценка и преди три месеца. В личен, а и в обществен аспект коства много, но аз съм го знаел, когато съвсем осъзнато взех своето решение през 2015 г. да се кандидатирам. Знаех през какви трудности ще премина. Убеден бях, че голяма част от жителите на общината имат сходни мислене и ценностна система и със самочувствието, че ще бъда подкрепен. Много хора ме предупреждаваха, че да се кандидатирам отново, няма да е най-доброто ми решение, с оглед конфронтацията, която бе скрита до преди няколко седмици. Като кмет защитавам обществения интерес, а когато той е силно засегнат и застрашен от частния интерес, всеки градоначалник е ясно какво трябва да направи.

Получавал съм предложения да съчетая обществения интерес, но обслужвайки частния интерес с обществен ресурс. Имал съм не едно и две такива предложения. Бил съм ухажван и от олигарси и политици и от всякакви икономически кръгове. За да се стигне до ситуация, в която се намира начин, формален или не, по който един неудобен на системата и задкулисието да бъде отстранен, сами можете да си направите извод дали съм приел тези предложения, които в личен план сигурно са щели да ми донесат някакви материални дивиденти.

Чувствам себе си пълноценен, заради принципите си и ценностната ми система и заради това, което аз съм готов да платя като цена, за да продължа да бъда себе си, кметския пост е най-малката цена.
Убеден съм, че обикновения човек споделя именно този начин на мислене и действия. Факт е, че без организация на администрацията, както много си мислят, Вие сте излезли абсолютно доброволно да защитите интереса на Община Ботевград от хора, които искат да използват обществения ресурс в частна полза.
Не се поколебах, когато трябваше да направя избора дали да продължим по този път или аз като много мои колеги да се отдръпна и да се изкуша, за да си запазя поста.

Не е важно как е името на кмета, важно е, чий интерес защитава той. Аз съм изключително горд, че ботевградчани направиха своя избор. Убеден съм, че утре ако им се наложи отново да го направят, независимо какво ще е името на кандидатите, те ще изберат човек, който до най-голяма степен им дава увереност, че ще защити обществения интерес и ще опази обществения ресурс от алчни частни интереси.

Помня някои събирания на този площад. Винаги съм давал за пример онова лято през 1994 година, когато площадът беше изпълнен с много хора, тогава празнувахме невероятно Световно първенство по футбол, но сега като се огледам, смятам, че дори тогава нямаше толкова много хора. Дори при спечелването на историческата Шампионска титла на Балкан от преди няколко месеца нямаше толкова много хора. Това е красноречив пример, че Ботевградчани са горди хора, които сами определят съдбата си и са готови да защитават своето право на свободен избор и обществения интерес.

Поздравявам Ви! Изключително съм горд на първо място, че съм жител на този град и след това, че съм кмет. Бъдете здрави и все така непримирими! Аз съм уверен, че каквото се случва от тук нататък, ще е само и единствено за доброто на Ботевград. Вярвам, че вашата тежка дума, както сега така и в бъдеще, ще я казвате по един категоричен начин. По такъв начин, че да бъдем чути от жълтите павета, от триъгълника на властта, от Правец и от където и да било.“

Източник: balkanec.bg