fbpx
 

ПП МИР поиска оставка на правителството заради водната криза в Перник и страната | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 25, 2020

Жителите на Перник излязоха на протест заради водната криза в града, но този път пред Министерски съвет

Членове, симпатизанти и съмишленици на ПП МИР, водени от председателя на партията Симеон Славчев и зам.-председателя Владислав Милев, се включих в недоволството на перничани и подкрепиха исканията на организаторите от „Спаси Перник” за оставките на регионалния министър Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков, който от МИР сочат за главен виновник за водната криза в страната въобще. Поискани бяха и оставките на ресорния зам.-министър от Екоминистерството, както и на служители на басейнова дирекция в Благоевград, които с действията си или с бездействията също носят вина за безводието в Перник.

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев, който по-рано тази седмица изпрати писмо с въпроси до зам.-министър Нанков, от отговорите на които ще станат ясни виновниците за източването на язовир „Студена” и водната криза в страната, коментира, че оставка и арест само на един или двама министри не е достатъчно.

„Призовавам управляващите незабавно да „освободят” българите от деградиращото за страната ни свое управление! Настоявам също така, главният прокурор Иван Гешев, ако държи да докаже, че е независим и изборът му е бил правилен и честен, да потърси отговорност от всеки, който е имал участие в ограбването и съсипването на водния сектор в България” обяви лидера на ПП МИР Симеон Славчев и апелира за спешни действия от страна на прокуратурата.

Зам.-председателят на най-младата политическа партия Владислав Милев, в подкрепа на казаното от Славчев, допълни, че истината за безчинствата на кабинета Борисов 1, 2 и 3 трябва да излезе и управлението му да спре до тук, ако искаме страната ни да остане на политическата карта.