fbpx
 

ПП МИР излиза в подкрепа на „Спаси Перник” | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 24, 2020

Утре, 25.01.2020г. от 11,30 пред Министерски съвет се организира протест под мотото „“Искаме вода“. Организатори на гражданското недоволство са инициативен комитет „Спаси Перник” и граждани на общината, които продължават да настояват за оставките на регионалния министър Петя Аврамова и заместника й Николай Нанков, на ресорния заместник-министър от екоминистерството, както и на служители в Басейнова дирекция в Благоевград.

„ПП МИР подкрепя справедливото искане на перничани да получат отговори от управляващите, къде е водата от язовир Студена и кой и защо допусна кризата с водата в града” съобщиха от пресцентъра на партията и подчертаха, че  исканията на перничани са справедливи и виновните за водната криза трябва да бъдат незабавно наказани.

По рано тази седмица от името на партията, председателят Симеон Славчев входира писмо до зам. министър Нанков с искане да отговори на конкретни въпроси свързани с разходването на 32млн. лв. за ремонт на язовир „Студена” и ще настояват перничани и цялото българско общество да получи конкретните отговори.

От ПП МИР обявиха, че заедно с гражданите на Перник в протеста утре ще участват председателя на партия Симеон Славчев, зам.-председателя Владислав Милев,  членове на ръководството, симпатизанти и съмишленици, като отправиха апел към всички български граждани да се включат в протеста утре.

Протестът е насрочен символично на 25 януари – денят, в който трябваше да започне 29-тия Международен маскараден фестивал „Сурва“ и който бе отложен заради водната криза.