fbpx
 

Симеон Славчев: ПП МИР налага нов модел в политиката и обедини българите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 13, 2020

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев гостува в БНР – Христо Ботев, в предаването „Нашият ден”, рубриката „Главен герой”.

Като лидер на една от най-младите политически партии Славчев говори за визията на новия политик, който иска промяна за България.

Според него, през последните десетилетия българите сме разделяни умишлено, „с цел да загубим ориентир, да се съревноваваме, да се мразим”.

„ПП МИР си поставя за цел провеждането на политика, която не се подчинява на статуквото и на мастодонтите в обществото и управлението на страната, а ще работи с експертиза и ще се допитва до „знаещите” коментира Славчев и допълни, че в момента сме свидетели на управление от хора които си мислят, че разбират от всички и резултатите са видими не само в сферата на управлението на водите.

Председателят на ПП МИР коментира водната криза в Перник и сподели, че за съжаление, подобен сценарий е силно възможен и в други градове от страната, които на този етап, „скрити зад тихи гласове” не са станали общоизвестни, защото протеста на хората е заглушен.

В Ботевград, където също има сериозна заплаха от воден режим, ситуацията е различна, тъй като управлението на града е в ръцете на избрания от ПП МИР кмет Иван Гавалюгов и всякакви опити за „потушаване” на справедливия граждански протест е невъзможен.

„МИР заложи на гражданското в лицето на Гавалюгов, и показахме, че политика, която не се подчинява на местни велможи и олигарси е работещият модел, който хората одобряват и избират” коментира още Славчев.

По думите на Славчев в София също работи корупционна схема, свързана със „Софийска вода” и ползваните химикали за пречистването на водата. „Прокуратурата се самосезира и вече работи по сигнал даден от ПП МИР и неминуемо ще сме свидетели на повдигнати обвинения, тъй като злоупотребата е чудовищна и застрашава здравето на софиянци.”

Председателят на ПП МИР Славчев коментира още темата с въвеждането, още на следващите избори в страната „ и на всички следващи”, на задължителното машинно гласуване.

„Промяната в България, която българите искат, идва чрез избори, но проведени честно” категоричен е Славчев и подчерта, че основна цел, негова и на ПП МИР, е обединяването на обществото около каузи, като основната трябва да е освобождаването на България.

„Наложихме този модел в Ботевград, налагаме го и в Созопол, където над 12г. управлява едно порочно, корумпирано управление, което докара една от най-богатите на възможности община до фалит, като остави хазната на общината на -33 млн.лв” каза Славчев и допълни, че неговото поколение трябва да накаже всички виновни за съсипаното поколение на прехода, които живяха в безвремието на спомените и настояще, което не им донесе бленувана промяна.

Цялото интервю на Симеон Славчев може да чуете ТУК .