fbpx
 

И феновете на БК "Балкан" застанаха зад кмета Иван Гавалюгов | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 12, 2020

Златев „вкара” баскетболния отбор в играта за водата на Ботевград

В пореден опит да отклони вниманието от проблемите с водоснабдяването на Ботевград, за които като основен причинител е сочен ВЕЦ „Бебреш” собственост на бащата на Валентин Златев  – Васил, бизнесменът заяви, че ботевградския баскетболен отбор укрива данъци.

Златев е собственик на баскетболния клуб „Левски Лукойл”.

От „Балкан”, който е и шампион на страната по баскетбол, опровергаха клеветите на Златев, а феновете и симпатизантите на клуба излязоха на мирен протест пред язовир „Бебреш”.

Според сбралите се пред язовира, изказването на Златев е направено с цел да се отклони общественото внимание от съществения проблем, а именно възникналата ситуация с ВЕЦ „Бебреш” и нападките на правешкия бизнесмен към кмета на Ботевград от ПП МИР Иван Гавалюгов.

„По никакъв начин нашето внимание не е отклонено от проблема. Събрали сме се тук за да подкрепим отбора, да покажем проблема с язовира, но не спираме да показваме и подкрепата си към кмета Иван Гавалюгов. Ние твърдо стоим зад него и за него!” каза Мария Димитрова от фен клуба на БК „Балкан”, а протестиращите скандираха „Не пипайте играта. Проблемът е водата!”

Местни хора разказват, че мястото къде се събраха днес протестиращите, обикновено е под вода, но състоянието на водоема към с днешна дата съвсем не бе такова.

Протестиращите се надяваха, че няма да се стигне до ситуация като тази в Перник и заявиха категорично, че ще продължат да подкрепят кмета си срещу клеветите, които «хвърля» в обществените медии бившия шеф на Лукойл Валентин Златев.