fbpx
 

ПП МИР подаде жалба срещу решението на ОИК-Благоевград | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

декември 27, 2019

Днес адв. Албина Анева внесе жалба от името на председателя на ПП МИР Симеон Славчев срещу решението на ОИК-Благоевград по казуса с новоизбрания кмет на общината Румен Томов.

На 20 декември с 9 гласа „против” и 4 гласа „за” Общинската избирателна комисия отхвърли сигнала на Атанас Камбитов за прекратяване на мандата на Томов, тъй като същият не е заличил в законоустановеният 30-дневен срок фирмата си ЕТ „Румен Томов – Алма М” от Търговския регистър.

„Законът е категоричен, който в срок не приключи със заличаването на фирмите, е в пряко нарушение на чл. 41,ал.3 от ЗМСМА”, това каза адв. Албина Анева, която е общински съветник от ПП МИР в Благоевград.

„Въпреки, че от ПП МИР изразиха своята подкрепа за Томов на втори тур от кметските избори, сега изразяваме своята принципна позиция, че със закона не може и не бива да се правят компромиси. ПП МИР винаги е действала принципно, без значение за кой и за коя политическа партия става въпрос”, подчерта адв. Анева.

Тя допълни, че това е принципна позиция и становище на партията, а в жалбата са цитирани случаи от съдебната практика в аналогични случаи.

Адв. Албина Анева припомни, че през май месец ПП МИР е подала сигнал и срещу бившия кмет на Благоевград от ГЕРБ Атанас Камбитов, който е бил в същата хипотеза и в нарушение на чл. 41,ал.3 от ЗМСМА.