fbpx
 

Симеон Славчев: Созопол ще стане едно от най-добрите места за живеене в България | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

декември 7, 2019

„Честитя един от най-хубавите християнски празници на всички на Созопол. Пожелавам ви да сте живи и здрави и благословени вие и вашите семейства. Тази година беше много успешна година за ПП МИР, защото заедно с вас, созополчани, успяхме да направим промяната в Созопол и с това поставихме началото на промяната в цяла България. Пожелавам си следващата година да е още по-успешна за вас и за Созопол. Убеден съм, че отново заедно, така както победихме на изборите, ще успеем да изкараме общината от финансовата, туристическата, културната и ценностната криза, в която я вкара досегашното управление. Ще го направим не само, защото Созопол го заслужава, но и заради надеждите на всички млади хора, които подкрепиха ПП МИР на изборите, че градът им ще се превърне в едно от най-добрите места за живеене в България“. Това заяви председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев, който взе участие в празника на Свети Николай Мириклийски Чудотворец Созопол. По традиция в града почоха празника на рибарите, моряците и банкерите с водосвет и богата програма от събития.

В 8,00ч. в храма „Св.в.м. Георги” беше отслужена литургия и водосвет за здраве, а в 10,30 тръгна литийно шествие до рибарското пристанище, където бяха осветени рибарските кораби преди да излязат в морето.

В честванията се включиха активно жители на Созопол, политици и общественици. Инж.Славчев също участва, заедно с активиста на ПП МИР Христо Бардуков, кмета на града Тихомир Янакиев и председателя на общинския съвет Георги Пинелов. Те се качиха на корабметата и хвърлиха в морето венци в памет на всички загинали моряци.