fbpx
 

Кога ще сложим край на прехода? | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 10, 2019

Днес се навършват 30 години от началото на така наречените демократични промени в България. Днес, 30 години по-късно, едва ли има български гражданин, който да е доволен от начина, по който се проведе преходът в България. През тези 30 години България беше тотално разграбена, моралът и ценностната система рухнаха напълно, а на преден план излязоха посредствеността, некадърността и омразата. 30 години ни управляваха различни политически партии, различни политици и мутри, зад които стояха и продължават да стоят едни и същи кукловоди, които продължават да дърпат конците и определят нашите съдби. Докога …?

През тези 30 години бяха съсипани две поколения българи, това на нашите баби и дядовци, които построиха съвременна България, но не успяха достойнно да си изживеят старините. Беше похабено и поколението на нашите майки и бащи, които бяха на нашите години на 10-ти ноември 1989 година и не само не видяха нищо добро през тези години, но и най-хубавите им години бяха съсипани. През тези 30 години умишлено така наречените политици разделяха българските граждани на сини и червени, на по-добри и по-лоши, на русофили и русофоби. Същите тези политици през цялото това време чертаеха разделителни линии между българските граждани с ясната цел – българите да сме единни.

И днес, 30 години по-късно, България е управлявана от безпринципни и аморални хора. Нещо повече – министър-председател на България е личната охрана на Тодор Живков … Всичко това за огромно съжаление ни доказва за пореден път, че преходът в България все още не е свършил и че държавата продължава да се управлява от задкулисието, мутрите и олигарсите …

Надежда за промяна има и тя е всички ние мислищите, моралните, инициативните и родолюбиви българи да се обединим. Крайно време е да послушаме и да повярваме на своето сърце и душа, които искат промяна, свобода и справедливост. Убеден съм и вярвям, че моето поколение ще извърши истинските промени в България и ще сложи край на прехода в България. Наш дълг е да го направим, не само защото го дължим на нашите баби, дядовци, майки и бащи, но най-вече заради бъдещето на нашите деца и в името на България!

Симеон Славчев,
председател на Политическа партия МИР