fbpx
 

България вече има политическа алтернатива в лицето на ПП МИР | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 7, 2019

Две български общини се освободиха от политическото статукво и заявиха по категоричен начин, че искат МИР

 „Това бяха най-фалшивите, най-манипулираните и най-купените избори в цялата ни нова история.“

С тези думи председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев започна пресконференцията на партията, на която бяха изнесени  данни за резултатите от изминалия вот за местна власт, на които МИР реализира пробив в повече от 20 общини, печелейки над 64 общински съветника.

Освен Славчев, на пресконференцията бяха зам. председателя на  ПП МИР Владислав Милев и членовете на Националния съвет Георги Кардашев и Александър Пеновски.

„Три месеца след регистрацията на Политическа партия МИР в съда,  се явихме на избори, и въпреки натиска и манипулацията, постигнахме успех и пробив в статуквото на управлението в България. Добрата новина от тези избори е,  че в лицето на МИР има политическа алтернатива и имаме две мирни и свободни български общини – Ботевград, където партията има избран кмет на общината още на първия тур, и втората община е Созопол, където партията заедно с БСП направиха управляващо мнозинство и свалихме от власт ГЕРБ и мутрите, които повече от 12 години управляваха община Созопол“,заяви Симеон Славчев.

Анализ от резултатите на първите избори, на които МИР се явяват, показва, че освен в Ботевград и Созопол, МИР печелят общински съветници и в общините  Благоевград, Приморско, Несебър, Стамболийски, Ветово, Мирково, Трявна, Червен бряг, Силистра, Драгоман, Сливница, Елин Пелин, Костинброд, Раднево, Братя Даскалови, Девин, Чирпан.

Друг голям успех на МИР е изборът на общинския съветник Георги Пинелов в Созопол за председател на общинския съвет.

„За съжаление, в София изборният резултат беше подменен и МИР не успя да се пребори със статуквото” , каза Славчев според когото, протоколите от вота в столицата са били  „пренаписвани” в зала „Арена Армеец“,  за да не се допусне нито една от малките партии в управлението на София.

„Въпреки че резултатите в София бяха подменени, ние имаме много добра база, на която да стъпим и тепърва ще градим нови наши структури в страната” обясни председателят на ПП МИР и заяви, че партийната формация ще бъде истинската опозиция на ГЕРБ и на управляващото мнозинство не само в Столичния общински съвет, но и в страната чрез своите общински съветници.

Славчев подчерта, че от  днес ПП МИР открива граждански Столичен общински съвет, който ще е базиран на онлайн платформа и ще има 13 постоянни комисии, огледални на съществуващите в общината, и допълни, че този съвет ще е истинската опозиция на управлението на София, тъй като след изборите в самия съвет такава липсва.

„Чрез тази платформа гражданите ще могат пряко да участват и контролират работата на Общинския съвет” категоричен е Славчев.

Освен това от МИР планират, чрез свои експерти и с участието на неправителствени и граждански организации, да създадат коректив на управлението на страната. „Този орган ще обедини експертите в различните области и ще предлага алтернативни предложения и решения по всяка една от секторните политики в държавата” подчерта още председателя на ПП МИР.

По повод многобройните сигнали за манипулиране на изборите, които от МИР  са констатирали, Георги Кардашев, член на Националния съвет на партията, съобщи, че са подали жалби пред съответните административни съдилища в страната за фалшифицирани според политическата формация изборни резултати. За да има честни избори, от партията настояват за връщане на машинното гласуване и за поетапното въвеждане на електронното, както и да се въведе видеонаблюдение по време на броенето на гласовете във всяка секционна избирателна комисия. ПП МИР ще оформи тези мерки като законодателни предложения, за да може за парламентарните избори да съберат подкрепа за въвеждането им.

„Настояваме и за  постоянна изборна администрация, тъй като за пореден път сме свидетели как хора без експертиза се назначават от днес за утре” категоричен бе Кардашев.

„България е моето семейство” ще бъде слоганът на МИР за следващите избори, които са парламентарни. С тази заявка Александър Пеновски анонсира участието на най-младата българска партия в изборите за парламент през 2021 и подчерта, че МИР ще бъде обединител на всички, които искат да останат в България, в това число експерти в различните области, партньори от други партии, качествени и подготвени граждани, които радеят за бъдещето на страната ни.

От МИР заявиха, че през следващите дни ще бъдат организирани пресконференции в Бургас и Ботевград, където партията успя да пребори политическото статукво и да покаже, че българите искат промяна на модела на управление не само на местно, но и на национално ниво.

Цялата пресконференция може да гледате ТУК