fbpx
 

ПП МИР има председател на общинския съвет в Созопол | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 6, 2019

ПП МИР с пореден пробив в изборите за Местна власт

Георги Пинелов от ПП МИР бе избран за председател на Общинския съвет в Созопол. Той беше единствена кандидатура за позицията и получи подкрепата на девет от 17-те общински съветници.  Вотът бе таен, но повече от очевидно бе, че това са гласовете на БСП и ПП МИР.

В урната бяха пуснати и седем невалидни гласа– на съветниците от ГЕРБ и СДС.

От МИР, чийто кандидат е Пинелов, поясниха, че невалидните бюлетини от страна на новоизбраните общински съветници на ГЕРБ и СДС в Созопол, са поредния опит на бившия кмет Панайот Рейзи да саботира новият кмет Тихомир Янакиев от БСП и избрания за председател на созополския общински съвет Пинелов.

Пинелов бе категоричен, че ще бъде последователен в действията си, ще работи за един успешен мандат с прозрачност в действията и ще сложи край на порочните практики от последните „12, а може би 16 години”.*

Пинелов и ПП МИР ще бъдат съюзник на БСП в управлението на Созопол.

Председател на Общински съвет в Созопол е второ постижение на новосъздадената партия МИР, след като още на първи тур партията спечели кметската битка в Ботевград.

*12 години Панайот Рейзи е кмет на Созопол, а в предходните 4 години, когато кмет е покойната Веска Караманова от БСП, Рейзи е председател на Общинския съвет.