fbpx
 

ПП МИР: Бойко Борисов незабавно да реагира на случващото се в Созопол | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 1, 2019

Политическа партия МИР категорично се противопоставя на опитите на бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи да заплашва със саморазправа жителите на града и цялата община.

На тези местни избори жителите на Созопол излязоха и гласуваха против политическото статукво и мутринизцията на един от хубавите ни морски курорти. На тази база ПП МИР и БСП сформираха управляващо мнозинство в общинския съвет в Созопол и ще извършат пълна ревизия на общината и всички злоупотреби на Панайот Рейзи ще бъдат предадени на прокуратурата.

Това се казва в позицията на ПП МИР по повод поредния опит жителите на община Созопол да бъдат сплашвани, за да гласуват за ГЕРБ.

„Призовавам лично министър-председателя Бойко Борисов да се намеси в опитите на неговия коалиционен партньор от СДС – Панайот Рейзи да сплашва жителите на Созопол”, каза председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев. Наглото поведение на Панайот Рейзи стигна до там да отиде на събрание, което се организира от кандидата на БСП за кмет на Созопол, който е на балотаж, срещу кандидата на ГЕРБ, за да провокира и да заплашва хората.

„Ако Бойко Борисов иска нормалното провеждане на изборния процес в неделя, както в Созопол, така и в цялата страна, то незабавно да се намеси и заяви публично своята позиция срещу наглото поведение на СДС и ГЕРБ в Созопол”, се казва още в позицията на председателя на най-младата българска партия МИР, която направи много сериозен пробив на тези местни избори.

Промяната в Созопол вече е факт, а тези, които са злоупотребили с обществени средства ще получат това, което заслужват и цялата тежест на закона. Созополчани, не се страхувахте, а излезте и масово гласувайте в неделя на балотажа в Созопол. Само така ще намалите тежестта на корпоративния вот. Призоваваме МВР и всички органи на реда да следят изборния процес в Созопол, където мутрите вървят и заплашват хората по улици. България правова държава ли е или мутринска?! Това се казва и пита още в позицията на ПП МИР, които подкрепят кандидата на Тихомир Янакиев за втори тур на местните избори в Созопол.

Линк към видето: Панайот Рейзи на избирателна среща на Тихомир Янакиев в с. Зидарово