fbpx
 

Кандидатът на МИР в Приморско Стоян Василев с историческо обединение на всички срещу ГЕРБ | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

ноември 1, 2019

Безапелационна подкрепа в лицето на три успешни кмета на Приморско – Георги Бърцулев , Димитър Димитров, който също се кандидатира на тези избори като независим и подкрепен от ВМРО, и Лиляна Димова, лидер на БСП – Приморско, получи Стоян Василев от МИР , който в неделя се явява на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ Димитър Германов. Това се случи снощи на среща на кандидата на МИР за кмет на Приморско Стоян Василев с жители и общественици в читалището в града.

На срещата присъства и председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев. Той поздрави всички приморчани и им каза да не се страхуват, защото машината за избори на ГЕРБ вече е разбита в Созопол, а в неделя това предстои да се случи и в Приморско.

„Самият факт, че всички политически партии застанаха и се обединиха около кандидата на МИР, е достатъчно показателен, че промяната в Приморско вече се случи. Остава само в неделя всички жители на община Приморско да излязат масово да гласуват, да подкрепят Стоян Василев, който успя по един безпрецедентен начин да обедини всички партии и граждани в Приморско срещу ГЕРБ”, каза председателя на ПП МИР инж. Симеон Славчев пред изпълнената с хора зала.

Той призова всички приморчани да кажат на своите близки, роднини, приятели и колеги да не се страхуват, да излязат, да гласуват, да освободят и да си върнат Приморско.

„В навечерието на Деня на Народните будители ви поздрявам, за това , че вие днес от будители на Приморско, се превърнахте и в истински народни будители, защото от Приморско тръгва политическото и гражданското обединение срещу ГЕРБ. Убеден съм, че вашият пример много бързо ще зарази цялата страна, защото във вашите очи днес не виждам страх, въпреки, че ви заплашват с уволнения, репресия и дори физическа саморазправа. Във вашите очи виждам убеденост, че заедно ще промените Приморско и ще го направите едно от най-добрите места за живеене в България”, каза на жителите на Приморско председателят на най-младата българска партия МИР.

Той изказа своята убеденост, че партия МИР в неделя ще има своя втори кмет в лицето на Стоян Василев в Приморско, след като МИР успя още на първи тур да спечели изборите в община Ботевград.

През седмицата стана ясно, че в подкрепа на Стоян Василев застава и местната структура на СДС, след като общинския лидер на партията Миглена Барцулева категорично заяви, че на балотажа в неделя твърдо ще бъдат зад кандидатурата на кандидата от МИР. Според екипа на Василев, това е обединение е надраснало политическите пристрастия и разногласия , с което категорично се показва, че Приморско е готово за промяна и иска кмет, роден и израснал в общината, а не партийно назначен и спуснат. В препълнената зала на читалището всички присъстващи подчертаха важността на избора в неделя, защото от това ще зависи дали общината ще „агонизира” още четири години с един назначен кмет или ще поеме трудния път към едно по-добро бъдеще за Приморско. Балотаж има и в Китен, където срещу действащия кмет Катя Вълчева излиза Николай Марков от ГЕРБ, който е подкрепен и от стотина новонастанили се жители на Китен. „Само високата избирателна активност може да спре машината на ГЕРБ”, призовават от МИР и подчертават, че властта на всяка цена на ГЕРБ вече свършва и Приморско ще бъде един от примерите, че това може да стане възможно.

Стоян Василев е с номер 67 в интегралната бюлетина.