fbpx
 

Инж.Симеон Славчев: Българите искат алтернатива и ПП МИР ще им я даде | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 29, 2019

 

„Най-младата българска партия МИР направи сериозен пробив на първите избори, в които участва и то само за три месеца след регистрацията на партията”, това заяви по БНР председателят на ПП МИР инж.Симеон Славчев.

Той припомни, че партия МИР спечели още на първи тур изборите в община Ботевград, където Иван Гавалюгов беше избран за кмет, а партията ще има пълно мнозинство в общинския съвет.

ПП МИР направи пробив още в Благоевград, Созопол, Приморско, Стамболийски, Мирково, Белослав, Разград, Кюстендил, Несебър, където ще има свои общински съветници. А в Приморско, Китен, Ветово и Новачене ПП МИР ще участват със своите кандидати за кметове на балотажи.

„На тези местни избори станаха ясни две много важни неща. Първо, че българите са отвратени от политическото статукво и не желаят да участват в изборния процес, заради което избирателната активност остана изключително ниска. И второ, че Бойко Борисов открадна и приложи изцяло ноу-хауто на Цветан Цветанов за изборни фалшификации и манипулации и доказателство за това са 90 % от протоколите в София, които са сбъркани. В момента в зала Арена Армеец се пренаписват всички протоколи с „правилния“ резултат”, каза още председателят на ПП МИР инж. Славчев.

Той каза, че партията е получила десетки сигнали за това, че в Секционните избирателни комисии в София не са допуснали застъпници на политически партии извън политическото статукво, което според Славчев е грубо нарушение на Закона.

„Също така имаме многобройни сигнали, че при скъсването на номер на бюлетината преди тя да се пусне в урната се скъсва и част от самата бюлетина. В такива случай членовете на комисиите не знаят как да реагират и оставят избирателите да пуснат скъсаната бюлетина в урната, което я прави автоматично невалидна”, подчерта председателя на ПП МИР.

Инж. Славчев беше категоричен, че това е недопустимо, тъй като този път са отделени много сериозни средства за обучението на членовете на изборните комисии, което обаче не е довело до подобряване на самия изборен процес, напротив.

„Това не е нормален изборен процес, а подмяна на вота на българските граждани, на което ПП МИР ще се противопостави категеорично с всички сили и средства”, коментира председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

„Поздравявам всички български граждани, които гласуваха за ПП МИР и за промяна в България. Българите искат алтернатива и ПП МИР ще им я даде”, каза още инж. Славчев.

Той заяви също така, че за ПП МИР политиката е средство за решаването на проблемите на българските граждани. „С двойно по-голяма сила и енергия ще продължим да работим и налагаме Морала, Инициативността и Родолюбието в България”, беше категоричен председателят на най-младата българска партия.