fbpx
 

Най-младата българска партия МИР със сериозен пробив на местните избори | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 28, 2019

„Първите ни победи на местните избори са факт, вече имаме избрани кандидати в страната!”. Така председателят на ПП МИР инж.Симеон Славчев коментира първите резултати от вчерашния вот. Според информацията, която има до момента, Политическа партия МИР печели изборите за кмет на първи тур в Ботевград (с кандидата Иван Гавалюгов), като партията ще има и мнозиство и в общинския съвет. Общински съветници на МИР ще има и в Созопол, Благоевград, Разград, Приморско, Стамболийски, Мирково, Белослав. Кандидатите на ПП МИР в Приморско (Стоян Василев), Китен (Катя Вълчева), Ветово (Исмаил Селим), Новачене (Иван Петков) ще участват в балотажи.

„ПП МИР направи сериозен пробив на първите избори, в които участва и само за три месеца след регистрацията на партията, тя вече е добре представена в местната власт”, обяви инж.Симеон Славчев. Той заяви, че за ПП МИР политиката е средство за решаването на проблемите на българските граждани. „С двойно по-голяма сила и енергия ще продължим да работим и налагаме Морала, Инициативността и Родолюбието в България”, беше категоричен председателят на партията.

Инж.Славчев сподели впечатление, че българите са отвратени от политическото статукво и не са гласували, заради което избирателната активност остана изключително ниска за местни избори. „ Бойко Борисов приложи изцяло ноу-хауто на Цветан Цветанов за изборни фалшификации и манипулации и доказателство за това са 90 % от протоколите в София, които са „сбъркани”. „В момента в зала Арена Армеец се пренаписват всички протоколи с „правилния“ резултат. Това не е нормален изборен процес, а подмяна на вота на българските граждани, на което ПП МИР ще се противопостави категеорично с всички сили и средства”, обеща председателят на партията.