fbpx
 

Инж.Симеон Славчев пред БНР: В момента в Арена Амеец се пишат „правилните” резултати | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 28, 2019

„В момента в Арена Армеец се пишат „правилните” резултати в протоколите” – това заяви по БНР председателят на ПП МИР инж.Симеон Славчев по повод на ситуацията с изборните протоколи в София, които са сгрешени на 90%. Той подчерта, че по време на изборите на места не са били допускани застъпници от малките партии, както и че е имало късане на бюлетини по време на отстраняването на номера на бюлетината от представители на комисиите, което е направило много гласове невалидни. Инж.Славчев беше категоричен, че това е недопустимо, тъй като този път са отделени много сериозни средства за обучението на членовете на изборните комисии, което обаче не е довело до подобряване на самия изборен процес. „Всичко това изкривява резултатите от изборите и е подмяна на вота”, коментира председателят на ПП МИР. Той подчерта, че Бойко Борисов е използвал наухау от Цветанов за изборни манипулации, и че българските граждани масово са отвратени от политическото статукво, което е довело и до много ниска избирателна активност.

„Поздравявам всички, които гласуваха за ПП МИР и за промяна в България”, заяви инж. Славчев. Той коментира, че въпреки всичко воля за промяна има, и че резултатите за партията от тези първи местни избори са много добри. „Това е много голям успех за партията”, беше категоричен председателят на ПП МИР. Политическа партия МИР печели изборите за кмет на първи тур в Ботевград (с кандидата Иван Гавалюгов), като партията ще има и мнозиство и в общинския съвет. Общински съветници на МИР ще има и в Созопол, Благоевград, Разград, Приморско, Стамболийски, Мирково, Белослав. Кандидатите на ПП МИР в Приморско (Стоян Василев), Китен (Катя Вълчева), Ветово (Исмаил Селим), Новачене (Иван Петков) ще участват в балотажи.

Чуйте целия запис от предаването ТУК.