fbpx
 

Позиция по отношение проблемите пред майките и децата на район “Красно село” | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 24, 2019

По инициатива на фейсбук групата „Майките на Красно село, Стрелбище, Бели брези, Борово и Манастирски ливади“ беше организирана среща, на която кандидатът за общински съветник от ПП МИР и администратор на групата Район Красно село – инициативност и решения за бъдещето Цанко Донков заедно с родители обсъдиха наболели проблеми в район Красно село. 

Всички те се обединиха около пет належащи промблема:

1.Липса на достатъчно места в детските градини и ясли. Проблем, с който се сблъскват не само родителите от район “Красно село”, ами и от цяла София.

Решението на проблема, според Донков е планирането на местата в детските градини, така че децата да бъдат приемани по местоживеене.

2.Липса на поддържани и безопасни детски площадки на територията на район “Красно село”. Родителите споделят, че районната администрация на “Красно село” отказва да заменя пясъка – нещо, което по закон е задължена да извършва няколко пъти в годината и да постави брезент, който да покрива пясъчника.

3.Липсата на безопасна и смислена тротоарна инфраструктура в района. Тротоарите в (не само)  район Красно село се характеризират с липса на подстъпи към тях; високи бордюри; нарушена настилка.
4. Липсата на достатъчно паркоместа в район “Красно село”. Възможност за решение на този проблем е да бъдат разчистени изоставените терени и да се изградят паркоместа със зелени площи около тях.
5. Уличната мрежа в района ни е в окаяно състояние. Решение за това е организиране на карта, на която всяка улица и тротоар да бъдат означени с три различни цвята спрямо спешността за отремонтиране. По този начин лесно може да бъде контролиран и самия процес на ремонт.

„Проблемите в район Красно село са много,  но ние решихме да наблегнем основно на тези пет. Идеята, около която се обединихме, е че НЕЗАВИСИМО кой ще бъде следващият кмет на района ни, нашите две групи ще обединят усилия в преследването и отстояването на каузата гласът на хората да бъде чуван не само по време на избори. “ каза Цанко Донков и добави, че проблемите на хората трябва да достигнат до управляващите  и да се разрешават своевременно и в полза на гражданското общество!

Към инициативата се присъедини и Пламен Стоянов – кандидат за кмет от ПП МИР. Като любящ баща на две прекрасни момичета,  Той беше с малката си дъщеря, с които се интересуват от спорт,  Стоянов постави въпроса за осигуряване на спортни площадки на територията на район “Красно село”, където децата да могат да спортуват различни видове спортове (мини футбол, тенис на маса, баскетбол и други).
Като кандидат за кмет на района Стоянов заяви,  че водещото в политиката му ще бъде вслушването в гласа на хората и редовен отчет за свършеното, както и активна работа с обществения граждански съвет, който смята да изгради към районната администрация.