fbpx
 

Д-р Ирена Парунева: За по-добро здравеопазване в София трябва да анализираме здравните потребности на хората | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 22, 2019

„Трябва да се създаде ясна здравна карта за територията на всяка община, да се анализират здравните потребности на населението в региона, наличните отделения, апаратура, администрация, сключени договори за доставка на лекарства, консумативи и др. Целта е подобряване качеството на лечебния процес, а не съхраняването на отделни структури.” Това казва кандидатът за общински съветник от ПП МИР д-р Ирена Парунева за своите приоритети в здравеопазването на София. За липсата на достатъчно квалифицирани кадри тя смята, че е нужно актуализиране на заплащането на лекарите и медицинските сестри с цел запазването им в общинските болнични заведения. Д-р Парунева ще настоява за приемане на концепция за стабилизиране, оздравяване и развитие на общинските лечебни заведения за болнична медицинска помощ, включително и промени в статута на част от болниците в звена за спешна помощ, медицински заведения за специализирана, следболнична, и дългосрочна грижа.

Политическа партия МИР е с номер 50 в интегралната бюлетина.

*Ирена Момчилова Парунева – д-р Ирена Парунева е родена в София през 1967 г. Има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 г. до 2012 год. заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. От 2012 г. управлява собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина. Семейна, с две деца.