fbpx
 

Детските градини, инфраструктурата и паркингите са основни проблеми в „Красно село” | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 22, 2019

Председателят на Политическа партия МИР и водач на листата с кандидатите за общински съветници в София инж. Симеон Славчев и кандидатът за кмет на район Красно село от партията Пламен Стоянов се срещнаха с граждани от района. В събитието взе участие и кандидатът за общински съветник на ПП МИР Цанко Донков, а сред присъстващите бяха зам. председателят на ПП МИР Владислав Милев, Георги Кардашев както и други кандидати за общински съветници от партията заедно със семействата си.

По време на срещата Пламен Стоянов сподели основните си приоритети като кандидат, както и идеите за положителна промяна на София, която предлагат от ПП МИР. Той потърси мнението на гражданите за най-наболелите проблеми в „Красно село”. Те коментираха, че това са инфраструктурата и липсата на поддръжка на малките квартални улици, които се рушат. Проблемът с паркирането, който е сериозен навсякъде в София, за съжаление съществува и тук, оплакаха се жителите на района. Стои въпросът и с местата в детските градини, които са недостатъчни.

Сред основните точки в програмата на ПП МИР за София е създаването на граждански общински съвет, който ще има пряка роля при вземането на важните решения както за районите така и за големите стратегически проекти в града.

„Като районен кмет Пламен Стоянов ще има правомощията да предизвиква граждански обсъждания, на които хората сами да казват кои проблеми в района са приоритетни”, коментира инж. Симеон Славчев. „Стига да бъдат правилно планирани, проблемите са решими”, беше категоричен той.

Неговото предложение е, веднага след изборите да бъде организирана широка публична дискусия за проблемите на район „Красно село” и приоритетно да се посочат решенията на проблемите с паркирането, с инфраструктурата или с местата в детските градини  и яслите.

„Когато получим доверието на гражданите ще имаме механизъм и инструменти да решим проблемите на София”, заяви председателят на ПП МИР.