fbpx
 

Анелия Парапунова: Повече пространство за паркиране за жителите на „Оборище”! | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 19, 2019

„Родена съм в район „Оборище”, в район „Оборище” живее моето семейство, в район „Оборище” учат моите деца”, казва кандидатът за общински съветник и кмет на района от Политическа партия МИР Анелия Парапунова. Този район е европейското лице на София, „Оборище” и Центърът на София поемат 90% от туристическия поток. Затова и трябва заедно да положим усилия и да запазим автентичния му вид”, настоява тя.

Според Парапунова „Оборище” има нужда от сериозна работа за решаването на проблема с паркирането. „Нужни са повече места за паркиране за живущите в района чрез издаване на специални  разрешителни талони за тях. Сред приоритетите ми е създаването на подземни и наземни паркинги  на територията на общината”, отбелязва още тя. По думите ѝ ремонтът на тротоарите и осветлението в малките улици, както и ремонтът на старите фасади и недовършени сгради в „Оборище” са от изключителна важност. Важна е и грижата за кестените като символ на София и символ на района. Но това ще е само част от работата за повече зелени площи, паркове и градинки, които трябва да бъдат запазени и от застрояване, казва Парапунова. Тя заявява, че ще работи за създаване на повече пешеходни зони и създаване на спортни и детски площадки в „Оборище”. Сред приоритетите на кандидата от ПП МИР са и създаването на достатъчно места в яслите, детските градни и училища в района.

„Смятам, че София задължително трябва да има чист и достъпен градски транспорт и достъпна градска среда. Общинската администрация трябва да е максимално достъпна за гражданите и бизнеса, нужно е и да се развият електронните услуги, акцентира още Анелия Парапунова.

Политическа партия МИР е с номер 50 в интегралната бюлетина.

* Анелия Руменова Парапунова е родена в София, има две зъвършени магистърски и бакалавърски програми в Софийският университет „Св. Климент Охридски“ със специалности „Културна антропология”, „Културен туризъм”, „Етнология-история”, „Педагогика”, владее английски и руски език, майка на две деца.