fbpx
 

Днес отбелязваме Международния ден на белия бастун | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 15, 2019

Уважаеми съграждани, Скъпи приятели,

Днес отбелязваме Международния ден на белия бастун, който е посветен на правото на лесно придвижване на слепите хора.

Денят на белия бастун е провъзгласен в Париж през 1980 година на заседание на Световния съюз за благополучие на слепите. Ние като общество сме длъжници на хората със специфични потребности и е необходимо всички институции и български граждани да положим усилия и да създадем необходимите условия, грижи и уважение за техния справедлив и достоен живот.

В работата ми като общински съветник в Столичния общински съвет, като политик и гражданин ще направя всичко възможно да се подобри диалога между институциите и взаимодействието с българските граждани и всички хора със специфични потребности. Защото само така ще могат първо да бъдат осигурени всички необходими условия за тази група и второ, за да може по най-бързия начин да видим едно по-различно, по-социално ангажирано и по-толерантно лице на българското общество към слепите хора.

По случай Международния ден на белия бастун поздравявам всички незрящи български граждани и още веднъж заявявам своята загриженост, съпричастност и уважение към всички вас. Бъдете живи и здрави!

инж.Симеон СЛАВЧЕВ
председател на ПП МИР