fbpx
 

Западен парк е вторият „Граф Игнатиев” в управлението на София | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 14, 2019

ПП МИР подкрепи независимия кандидат за кмет  на Красна поляна Георги Миланов

„Западен парк е другото място след Графа символ на провалилото се управление на ГЕРБ в София. Днес тук трябваше да има алеи, по които да се разхождаме със семействата си, а сме свидетели на разкопки и катакомби, стърчащи кабели и необезопасени строежи.” Това заяви водачът на листата на ПП МИР за общински съветници в София инж. Симеон Славчев на състоялата се днес изнесена пресконференция в Западен парк в София.

В събитието участваха председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев, членовете на Националния съвет на партията и кандидатите за общински съветници в София,  Георги Кардашев, Георги Славчев, Анелия Парапунова, Цанко Донков,  Александър Пеновски и кандидатът на ПП МИР за „Люлин” Розалия Николова, както и независимият кандидат за районен кмет на „Красна поляна” Георги Миланов.

Мястото на импровизираната пресконференция не беше избрано случайно, а е част от поредица събития организирани от ПП МИР, които посочват грешките в управлението на София и съответно дават решения на посочените проблеми.

„И в Западен парк, както и на Графа, сме свидетели на сгрешен проект, при който проблемът изниква след стартирането на ремонта. В случаят се оказа водопровод, който общината „забравила” – заяви  инж. Славчев и  поиска ревизия на всички големи проекти в София в това число и на Западен парк.

Сред проблемите, които стоят нерешени в Западен парк, участниците в събитието посочиха и липсата на „обещаното” от управляващите видеонаблюдение на парка.

„Сред основните приоритети, които Политическа партия МИР си е поставила за София, е сигурен и безопасен град” каза инж. Славчев и каза, че задължително ще иска осветление и видеонаблюдение в Западен парк, както и във всеки друг парк в София.

Вторият в листата на ПП МИР Георги Кардашев допълни, че от партията  ще изискват проверка на строителните документи, съоръженията и материалите, тъй като има съмнения за подмяна, подобно на случаят с Графа. „Важен етап от проекта на Западен парк е изграждането на безопасни детски площадки и ще следим, дали те ще отговарят на изискванията за безопасност, тъй като сигурността на нашите деца е най-важна“, каза още инж. Симеон Славчев.

„Като друг съществен проблем беше посочен и липсата на достъп до парка от страната на Красна поляна. „ Свидетели сме на умишлен опит, чрез поставяне на павета , да се осуети достъпа на граждани на парка от страната на Красна поляна” каза независимият кандидат за кмет на района Георги Миланов и поиска проверка и на нерегламентираното изсипване на земна маса върху незаконните сметища в тази част.

Моделът на управление в София трябва да бъде сменен и да се възприема не досегашния метод работа на парче, а да се планира цялостно и да се изпълняват поети задължения,  категоричен е водачът на листата на ПП МИР за София Симеон Славчев  и посочи, че в следващият мандат ще поиска в плана за Западен парк да бъде планирано и изграждането на Алея на българските царе, където да се поставят паметници на всички български владетели.

„Така Западен парк ще се превърне в едно от най-посещаваните места за култура и отдих, както всички жители, така и от гостите на столицата“, категоричен беше инж. Славчев.