fbpx
 

Листата на ПП МИР беше представена символично на Витоша | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 13, 2019

 

Кандидатите за общински съветници от листата на ПП МИР се събраха днес символично в Природен парк „Витоша“. Заедно със семействата си те се качиха в планината, с което показаха един от основните приоритети на ПП МИР – целогодишния достъп до планината.
„София има уникална даденост, каквато е Природен парк „Витоша“ и той трябва да бъде върнат на столичани“, каза председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев. Именно по негово предложение в сегашния мандат на Столичния общински съвет беше създадена временна комисия, която да реши проблема с целогодишния достъп до природния парк. „За огромно съжаление управляващите от ГЕРБ бламираха решаването на проблемите с достъпа до Витоша, но ние няма да спрем дотук. В новия мандат на общинския съвет ПП МИР ще внесе предложение всички лифтове да бъдат върнати за управление, стопанисване и контрол от Столична община. Мястото на въжените съоръжения е в общинското предприятие „Столичен електротранспорт“, каза пред събралите се граждани в природния парк водачът на листата за общински съветници инж. Симеон Славчев.
„Всички сме обединени от идеята Витоша да бъде върната на столичани”, коментира членът на Националния съвет на партията и кандидат за общински съветник Георги Кардашев по време на събитието.
„Мотото на предизборната кампания на най-младата политическа партия МИР е „София е моето семейство“, а природен парк Витоша е също част от това семейство и ние имаме волята, желанието и експертизата да превърнем планината в място, което столичани ще могат да използват максимално за спорт, отдих и туризъм“, беше категоричен Симеон Славчев. Като председател на партия МИР и водач на листата за общински съветници, инж. Славчев представи и цялата листа пред гражданите, които се бяха качили на Витоша в неделния ден. „Листата на МИР е силно експертна и гражданска, в нея има експерти от всички области, които имат готови идеи и предложения за проблемите на София“, завърши инж. Симеон Славчев.
Ето и листата на ПП МИР от кандидати за общински съветници:
1. Симеон Славчев – Симеон Славчев е роден на 14.06.1978 г. в град Варна. Средното си образование завършва в 34-то СОУ „Стою Шишков“ в гр. София с профил история, литература и философия.
Висшето си образование завършва в Техническия университет – София и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт”. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в
Българското училище за политика към Нов български университет.
Има повече от 15 години управленски опит, като мениджър и управител на фирми и ръководител на проекти.
Владее немски, английски и руски език. Женен с едно дете.
Инж. Симеон Славчев е общински съветник и съпредседател на „Политическа група 5” в Столичен общински съвет. Член е на председателския съвет на Столичния общински съвет. Зам.-председател е на постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране и е член е на постоянната комисия по транспорт и туризъм, както и на постоянната комисия по здравеопазване и социална политика.
Учредител и председател на Политическа партия МИР.

2. Георги Росенов Кардашев – 31г., юрист, Георги Кардашев е Магистър по „Право“ в Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. Придобил е професионална квалификация по Управленски умения от Нов Български Университет. Придобил е правоспособност за медиатор и е специализирал търговска медиация. Член на НС на МИР.

3. Момчил Мирославов Маринов 37г., мениждър и експерт по застраховане

4. Владислав Василев Милев 44г., икономист и мениджър с над 20 годишен опит в автомобилната индустрия и зам .председател на МИР, женен с две дъщери

5. Владислав Тодоринов Пакеров – лекар кардиолог,д -р Владислав Пакеров е познато лице в инвазивната кардиология в България, натрупал своя опит в УМБАЛ Царица Йоана, УМБАЛ Св. Екатерина, Токуда Болница София, УМБАЛ Св. Екатерина, УМБАЛ Александровска. Притежава две медицински специалности- вътрешни болести и кардиология, сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Той е известен със своите публикации и доклади на национални и международни конгреси, както и като лектор на национални и международни кардиологични курсове. Представял е научни разработки във връзка с интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност, комплексни коронарни интервенции и др.

6. Анелия Руменова Парапунова – родена в София, магистър е специалностите Културен туризъм и Културна антропология и етнология и педагогика. Комуникативна, организирана, амбициозна, мотивирана, и отговорна личност с опит в международна фирма и работа с бизнес и корпоративни клиенти. Развити и доказани търговски умения. Опит в медии и в организиране на промоции и събития.

7. Георги Петров Славчев – Георги Славчев е роден през 1976 г. в София. Основното си образование завършва в 31 СУЧЕМ “Иван Вазов”, а средното – в Колеж “Електронни Системи” към ТУ София със специалност програмиране и софтуер. От 1995 г. до 1997 г. отбива редовна военна служба в 9-та Танкова бригада – Горна Баня, като командир на свързочно отделение. Завършил е семестриално ТУ София -комуникационна техника и технологии. Бакалавър по “Журналистика и масмедии” към УНСС София и магистър по “Мениджмънт в екранните изкуства” към НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Участвал е в създаването и развитието на двете емблематични музикални телевизии – ММ и МАД ТВ. От 2006 г. е продуцент на рекламни телевизионни и кино клипове, а от 2018 г. и кино продуцент. През годините е реализирал стотици реклами, множество телевизионни предавания и документални филми, както и редица музикални и корпоративни събития. Има две деца – момче на 13 и момиче на 4 години. Владее свободно английски и руски език. В свободното си време е запален скиор, кайт сърфист, къмпингар и капитан на отбор по ветроходство.

8. Веселин Лъчезаров Грозданов – 37, доктор по икономика – Д-р Веселин Грозданов е на 36 години. Доктор по „Икономика“ – УНСС, със специализация „транспорт“. Работил по въпросите на градската мобилност с Технически университет Дортмунд, Германия и други водещи европейски консултанти и агенции. Консултант по градска мобилностна на 10 български града. Притежава опит в областта на логистиката и международния товарен транспорт. Сътрудник и Ръководител по управление на европейски проекти. Главен редактор на научно-приложно списание „Железопътен и интермодален транспорт“. Асистент във ВТУ „Тодор Каблешков“. Множество публикации в местни и чуждестрани издания относно проблемите и развитието на транспорта. Вещо лице към Софийски градси съд – съдебно икономически експертизи.

9. Цанко Бориславов Донков – 30г., хон. преподавател, редактор в научни издания

10. Светослав Николаев Стефанов – 37г., финансист, PR и медиатор – Светослав Стефанов е роден на 27.01.1982 г. в гр. София. Магистър по специалност „Медийна информация и реклама“ от Университет по библиотекознание и информационни технологии – гр. София, бакалавър по специалност „Финанси“ от Висше училище по застраховане и финанси – гр. София. Средното си образование завършва със специалност „Радио и телевизия“ от Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация “А. С. Попов” – гр. София.
Професионален опит в сферата на финансите и финансовия контрол.
От май 2015 е председател на Съюза на бащите в България. Заема длъжността на зам. председател в Център за спогодби и медиация към Софийски градски съд и Софийски районен съд. Разведен с едно дете.
В свободното си време се занимава с медиация като през 2017 г. получава номинация за медиатор на годината.

11. Александър Маринов Пеновски – 41г., публична администрация – Александър Пеновски на 41 години. Магистър „Администрация и управление“- НБУ. Магистър инженер-конструктор – ВВТУ „Тодор Каблешков“. Дългогодишен опит и трудов стаж в държавната и общинска администрация. Организационни умения и компетенции в координация, управление и администрация на хора и проекти. Учредител и секретар на Сдружение „Професионален синдикат на българските артисти“. Баща на две деца.
12. Ирена Момчилова Парунева – Д-р Ирена Парунева е родена в София през 1967 г. Има две степени „магистър“ – по медицина (Медицинска Академия, София) и бизнес администрация (City University of Seattle). От 1994 г. до 2012 год. заема ръководни позиции в едни от най-големите международни фармацевтични компании. От 2012 год. управлява собствена консултантска фирма, фокусирана в областта на генетичните тестове и персонализираната медицина. Семейна, с две деца.
13. Розалия Василева Николова – Административен мениджър
14. Пламен Богомилов Стоянов – Пламен Стоянов е роден на 01.05.1960г. в София. Женен с две деца. От март 1995 година работи като служител на отдел „Отбранително- мобилизационна подготовка“ на Министерство на външните работи. Като такъв е участвал в организирането и провеждането на мероприятия по защита на българските дипломатически мисии в чужбина и на всички български граждани в страни с военни конфликти и други кризисни ситуации.
Като ръководител на звеното по „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“ на МВнР се е занимавал активно и със задачи по осигуряване на безопасността на дипломатическите ни мисии и предпазването от терористични актове в различни горещи точки на света като Афганистан, Ирак, Иран, Йемен и други страни и региони, които е посетил лично, както и разработването на плановете за действие в различни кризисни ситуации за защита и на всички български граждани в тях. През 2004 година като ръководител на сектор „ОМбП“ организира дейността на Кризисния щаб към МВнР по време на кризата с двама български шофьори, взети за заложници от Ал Кайда в Ирак, като сектора бе първия, който предостави информация за двамата задържани от терористите.
От октомври 2005 година до април 2011 година е генерален консул на Република България в Новосибирск, Руска Федерация. Като такъв организира подписването на договор за сътрудничество /за побратимски отношения/ между третия по големина град на България – град Варна и третия по големина град на Русия – град Новосибирск. По негова инициатива, през септември 2008 година, се подписва и договор за сътрудничество /побратимяване/ между Шуменска област и Алтайски край на Руската Федерация в град Барнаул, с последвали редица изгодни за страната ни спогодби.
Като представител на страна – член на НАТО, през май 2006 година организира Международна конференция по Съвета НАТО – Русия в Новосибирск, в Дома на науката в Академичния град, която има широк отзвук в руските средства за масово осведомяване.
Офицер от Българската армия, зелена барета – алпийски стрелци и служител по мобилизационния резерв във военно окръжие Пламен Стоянов има голям опит и по въпросите за националната сигурност и отбрана на страната.
По време на прехода не е бил член на партии и не е заемал ръководни партийни длъжности.
15. Марио Николов Христов – Д-р инж. Марио Николов Христов е роден на 27 август 1954 в Оряхово. Той е машинен инженер специалност “Двигатели с вътрешно горене”; дипломиран патентен специалист; докторска дисертация на тема “Методи и модели за системно проектиране на технологични иновации”; магистър по право; лицензиран оценител на дълготрайни нематериални активи; БГ представител по индустриална собственост за изобретения, марки и дизайни; европейски представител за изобретения, марки и дизайни; от 1999г. е секретар на Съюза на изобретателите в България; от 2009г. е председател на Съюза на изобретателите в България.
16. Светлин Минков Колев – 35г., учител
17. Арсен Людвиг Назарян – 41г, спортист, брат на легендарния шампион Армен Назарян
18. Стамен Цветанов Македонски – 33г., юрист
19. Милена Георгиева Вацова – Мениджър маркетинг и продажби
20. Мико Рафаел Леви – 51г, застраховател
21. Александър Пламенов Лазаров – 40г., магистър агроном, експерт в сферата на растителната защита.
22. Стилиян Деянов Ринков – 19г., тон-режисьор
23. Николай Василев Милушев – 42г., телекомуникационен инженер
24. Страхил Димитров Димитров – 20г.,маркетинг специалист
25. Емилия Цветанова Славова – е родена в гр. Тръстеник, обл. Плевен. По настоящем живее и работи в София. Има магистърска степен по “Организация и управление на културата” от хуманитарен университет в Санкт Петербург и специализации по маркетинг, мениджмънт и застраховане. Един мандат е заемала длъжността Изпълнителен директор на Българско акционерно дружество за експорт и импорт в гр.Москва – РФ.
От 16 години се занимава със застраховане, от които 14 е работила за големи Европейски компании. Понастоящем работи в ЗБК Балкан. Има един син. Хоби – пътувания и книги.
27. Кирил Петрунов Петрунов – на 43 години, финансист, има повече от 15 години опит като мениджър и ръководител на различни екипи. Има опит в банковата система, като поетапно заема различни ръководни позиции, започвайки с финансиране на малки и средни фирми, ръководител отдел продажби „Депозити и инвестиционни продукти“. Ръководи дирекция „Продажби“, успешно развива дългосрочни търговски отношенията с клиенти в сектор МСП, въвежда и управлява ползотворно процеси с вързани с комплексни финансови решения за граждани и фирми. Заемал е длъжността Директор дирекция „Застраховане“ в „Българска агенция за експортно застраховане“, където с опита си подпомага българските фирми при търговските им сделки с чужбина.
28. Евгений Стефанов Попов – 64г., машинен инженер
29. Силвия Дилиянова Живова – Предприемач, юрист
30. Александър Димитров Заралиев – 40г., учител
31. Константин Киров Киров – 45г., инженер
32. Ивайло Маринов Пеновски – 47г., дизайнер
33. Асен Димитров Станоев – 46г., инженер