fbpx
 

КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ПП МИР ЩЕ ВРЪЩА МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА НА СТОЛИЧАНИ | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 12, 2019

Идеята за връщане на междублоковите пространства на етажната собственост е реално постижима. Тази идея бе разработена в проекто наредба през сегашния мандат на Столичния общински съвет от инж. Симеон Славчев. Добрият пример за това дава кандидатът за общински съветник от ПП МИР Стамен Македонски. Благодарение на негова инициатива в кв. „Дианабад“ междублоково пространство е възстановено и защитено от последващи строежи и поява на незаконни паркинги.

През годините никой не беше полагал грижа за междублоковото пространство и превърнато в място за изхвърляне на строителни отпадъци, имаше дори и изоставен фургон-споделя Македонски.

Към момента Столична община не отделя достатъчно средства за адекватната поддръжка на междублоковите пространства. С промяната на собствеността се разчита  етажната собственост да поддържа тези терени, да ги озеленява.

Продължавам да работя активно съвместно с екипа на ПП МИР за каузата земята между блоковете да се предостави безвъзмездно на хората, притежатели на жилища за поддържане и използване. Така създаваме условия и механизъм хората сами да направят София по-чиста, по-зелена, по-поддържана, с повече детски и спортни площадки в жилищните квартали – коментира още той.

Възможен правен способ за решаването на този въпрос е Наредба, която да урежда обществените отношения, свързани с този акт, като регламентира начина и контрола по поддържането и използването на терена. Възможността етажната собственост да получи прилежащите терени ще позволи на софиянци да стопанисват и да се грижат за градинките и междублоковите пространства, като по този начин участват активно в подобряването на жизнената среда в жилищните комплекси.

В междублоковите пространства няма да се позволява отглеждането на животни, използването им за паркинг, производствени, търговски или други стопански дейности, поставяне на високи огради, складирането на вещи или отпадъци, ползването им от трети лица или ограничаване на възможността за ползване на всички съседи.

„Както това, така и всяко друго предложение, което политическа партия МИР прави са подчинени и насочени към защитата на обществения интерес в основата, на които са Морала, Инициативността и Родолюбието”, каза още кандидатът за общински съветник от ПП МИР Стамен Македонски. Партията е с номер 50 в интегралната бюлетина.

*Стамен Цветанов Македонски е роден на 14.08.1986 г. в Средногорие. На 33 години. Възпитаник на Софийски университет “Св.Климент Охридски “. Магистър по право с удостоверение за юридическа правоспособност. Владее немски, английски и руски език. Женен с едно дете. От април 2013 г. досега – Юрисконсулт на „Пътища и съоръжения” ЕАД.