fbpx
 

Симеон Славчев: Битката не е за кмет, а за общинския съвет в София | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 9, 2019

Мотото на най-младата политическа партия в България МИР за предстоящите местни избори в столицата е „София е моето семейство”, това каза по БНР програма „Хоризонт”  председателят на ПП МИР и водач на листата за общински съветници в София Симеон Славчев. Той сподели, че мотото не е случайно, защото всяка политика, приоритет и проблем на София трябва да се разглеждат през погледа на семейството, като се започне от местата в детските градини и ясли, като се мине през транспорта и цялостната инфраструктура и се стигне до чистотата на въздуха в столицата.

„Ако всеки един от нас възприема София като семейство, много бързо и лесно ще започнат да се решават всички проблеми на града и на общността, така както се прави в едно семейство – когато има проблем, той се обсъжда, набелязва се конкретен план и всички се включват при неговото разрешаване”, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев. В студиото на БНР той подчерта и важната роля на общинския съветник като подчерта, че по закон всички решения се взимат от общинските съветници, а кметът само ги изпълнява.

„Ролята на един общински съветник е много по-важна от тази на кмета, защото общинският съветник пряко взема решенията, а кметът само ги изпълнява, той буквално е един администратор. Разбира се, не е без значение каква ще бъде фигурата на кмета на София, но по-важно е какво ще бъде качеството, експертизата и политическата воля на общинските съветници в следващия мандат на Столичния общински съвет. Като общински съветник в този мандат видях как управляващите от ГЕРБ вземат изключително важни стратегически решения за София силово, без диалог, без обсъждане с гражданите и всички други общински съветници. Това нещо трябва да бъде прекратено, за това битката не е за кмет, а за общинския съвет в София”, каза още водачът на листата на МИР Славчев.

Той подчерта, че София има много проблеми, но едни от най-важните, които политическа партия МИР е извела като своите приоритети, са:

  • Чиста и екологична София;
  • Достъпна градска среда;
  • Бърз, удобен и достъпен за всички обществен транспорт;
  • Сигурна и спокойна София.

„Като общински съветник в този мандат се борех срещу изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София, защото той допълнително ще замърсява и без това мръсния въздух на столицата с фини прахови частици. Абсолютно недопустимо е в София, която е на първо място в страната и държи челно място в Европа по астматични заболявания, да бъде изграден завод за изгаряне на отпадъци и то в самия център на града”, така Симеон Славчев обоснова един от най-важните приоритети на МИР за София – чистият въздух.

Той каза, че достъпната градска среда включва оправянето на всички тротоари, подлези и обществени места в София, така че по тях да се придвижват свободно както майките с колички, така и хората с увреждания.

Целогодишният достъп на гражданите до Природен парк „Витоша” с цел туризъм, спорт и отдих е част приоритетите на Политическа партия МИР в София. Те предлагат всички въжени линии и съоръжения в София да се върнат под шапката на Столичната община и да станат част от общинското дружество „Столичен електротранспорт”.

„Поставянето на видеонаблюдение във всички детски градини, училища, паркове и обществени места в София са малко част от нашите цели в сферата на сигурността на ПП МИР за София. Когато нашите деца са на сигурно и спокойно място, тогава и ние като родители ще можем спокойно да работим и да даваме нашата добавена стойност за града и страната”, така обоснова сигурността като един от основните приоритети на партия Симеон Славчев.

„Ако София е Вашето семейство и искате тя да бъде чиста и екологична, с достъпна градска среда, сигурна и спокойна и с удобен транспорт за всички, подкрепете партия МИР и гласувайте с номер 50 в интегралната бюлетина”, завърши водача на листата за общински съветници в столицата Симеон Славчев.