fbpx
 

ПП МИР подкрепя исканията на Съюза на пенсионерите-2004 Обединени! | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 5, 2019

Председателят на ПП МИР инж. Симеон Славчев и Цанко Донко бяха поканени и присъстваха на разширеното заседание на Съюза на пенсионерите-2004 Обединени.

По време на заседанието беше приета протестна декларация до Народното събрание и правителството, в която се иска гласът на пенсионерите и възрастните хора да бъде чут.

Съюза на пенсионерите-2004 Обединени иска оставката на правителството за престъпното му безгрижие и огромната му вина за мизерния живот на възрастните хора в България.

Родолюбието е залегнало в принципите и ценностните на ПП МИР, която категорично застава зад онеправданите възрастни хора, които дадоха живота си, за да бъде изградена днешна България.

Проблемът с изключително тежкия начин на живот и липсата на сигурност в живота и бита на нашите баби, дядовци, майки и бащи, дали здравето и младостта си в името на развитието на нашата страна, е пренебрегван и неглижиран в продължение на години. Този проблем не се нуждае от анализи и доклади. За неговото разрешаване са необходими незабавни и прагматични решения, каза председателя на ПП МИР инж. Симеон Славчев.

В протестната декларация се посочват искания за преизчисляване на пенсиите на всички български пенсионери, които не са актуализирани от база 2007 г., както и Народното събрание да приеме Закона за защита на възрастните хора, който вече 5 години по неясни причини бива отлаган.

 

Подкрепена от над 4300 подписа, декларация завършва „Ние българските пенсионери, сме европейски граждани и искаме да изживеем достойно своите старини, защото сме се трудили и вложили своя труд за просперитета на държавата ни и сме изградили това национално богатство, което в последните 30 години се приватизира, краде, продава на корупционно ниски цени от продажния управленски, компрадорски състав.“

Гласът на възрастните хора става все по-нечуваем и пренебрегван. Именно за това ПП МИР подкрепя исканията на Съюза на пенсионерите-2004 Обединени.