fbpx
 

Инж. Симеон Славчев предлага изграждане на паметник на хан Аспарух в София | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

октомври 5, 2019

Председателят на ПП МИР и водач на листата за общински съветници в София инж. Симеон Славчев предлага в столицата да бъде изграден паметник на основателя на българската държава хан Аспарух. Нещо повече, инж. Славчев обяви, че това е лична негова кауза в новия мандат на Столичния общински съвет.

Припомняме, че председателят на ПП МИР внесе предложение в общинския съвет за изграждане на паметник хан Аспарух в центъра на София, но управляващите саботираха неговото гласуване и приемане.

Инж. Симеон Славчев предлага паметникът да бъде изграден в Царската градина, точно срещу входа на Народното събрание. „Не може в столицата на България да няма паметник на основателя на българската държава”, беше категоричен водачът на листата за общински съветници на най-младата партия МИР.

Според инж. Славчев мястото, където ще се изгради паметникът на Хан Аспарух ще стане едно от най-посещаваните в София. „Това може да се превърне в едно от най-привлекателните места в София за гостите, туристите, в това число и за официалните делагации”, каза още той.

Председателят на ПП МИР ще инициира сформирането на  инициативен комитет от интелектуалци, граждански и неправителствени организации, който да открие дарителска сметка и да проведе информационна кампания за набиране на средства за изграждането на паметника на хан Аспарух в София. Инж. Славчев пое ангажимент още началото на новия му мандат като общински съветник да подложи това негово предложение на гласуване. „Убеден съм, че ще получа подкрепата на столичани и заедно ще реализираме тази обща наша кауза”, завърши водачът на листата на ПП МИР в София.