fbpx
 

Не спечелихме битката, но ще спечелим войната | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

август 20, 2019

Уважаеми членове, съмишленици и симпатизанти на ПП МИР,

Скъпи сънародници,

Днес, 20 август 2019 година, изтича срокът на Петицията с молба към Конгреса на САЩ за разглеждане и изменения в договора за закупуването от Република България на 8 самолета изстребители Ф-16 за сумата от 1, 25 млрд. долара. Публикувах я преди месец (19 юли) на сайта на президентската администрация на Съединените американски щати. При необходими за разглеждането на Петицията сто хиляди подписа, гражданите на света, и най-вече българите, които приеха за основателни моите доводи, изложени в обръщението ми се оказаха няколкостотин. За огромно съжаление само те проявиха инициативност, за да изкажат в явен вид директно на американския президент мнението си за един изключително некоректен и неизгоден за България договор, който не само не гарантира националната ни сигурност, не само не подобрява с нищо живота на българските граждани, но и превръща православна и славянска България в прифронтова държава и военен противник на съседната ни православна и славянска Русия.

След като ни разоръжиха, приватизираха и разгромиха като след загубена война, след като ни хвърлиха в алчните обятия на стара Европа, която изсмука младите ни талантливи и предприемчиви българи, за да работят за спокойните старини на техните бюргери, съровете и кавалерите, новият ни голям „брат“, решиха да превърнат единственото свято, което ни остана от дедите ни – родната ни земя – в огромен военен плацдарм, а народът – в пушечно месо. Още по-жалко е, че техни верни слуги в това срамно дело са нашите безродници, за които властта и парите, гаранциите за ненаказаност за извършените от тях многобройни престъпления, са цел и същност на безсмисленият им живот.

Ние, от ПП МИР, няма да се откажем от битката си за доброто бъдеще на нашите сънародници, за спокойните и достойни старини на нашите родители, за усмивките и щастието на българските деца и младежи! Няма да пожалим сили, талант и умения за просперитета на Родината, за възвръщането на плодородието на българската земя, на забравеното ехо по родните поляни и гори от звъна на чановете на стадата и песните на овчарите, на историческото си гостоприемство към хората по света, решили с мир и добро, търсейки красотата, да посетят нашата прекрасна страна. Пазейки свещената си вяра, език и държавност ще направим така, че младите българи да се завърнат в Отечеството и всички заедно да превърнем България в „Мека“ на високите технологии, иновациите, знанието и грижата на държавата за всеки неин гражданин.

Новите ни американски „братя“ и „съюзници“, в последните месеци, ежедневно, от всички сайтове, телевизионни екрани и радиостанции ни убеждават как решително подкрепят българския дух! За съжаление, тяхната подкрепа се оказа твърде скъпо удоволствие за бедния и изстрадал български народ!

Благодаря на всички, които под една или друга форма подкрепиха нашия своеобразен протест срещу сключения договор, особено на тези, които собственоръчно с подписа си застанаха зад Петицията! Въпреки, че не спечелихме битката, съм убеден, че с общи усилия ще спечелим войната. А след всяка война идва МИР!

Да живее и да пребъде България!

инж. Симеон Славчев, председател на ПП МИР