fbpx
 

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев с призив за подкрепа на петицията му до Белия дом заради сделката за самолетите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юли 21, 2019

Скъпи приятели,

Уважаеми сънародници,

Във връзка с решението на Народното събрание, което вчера одобри сделката между България и САЩ за закупуване на 8 самолета F-16 с цената на милиарден заем, който българският народ ще плаща, ПУСНАХ ПЕТИЦИЯ НА САЙТА НА БЕЛИЯ ДОМ.
В нея като български гражданин се обръщам с молба към президента на САЩ да предложи и да внесе на Конгреса изменения в Договора с България за продажбата на 8-те самолета F-16. Молбата си до Президента Тръмп мотивирам с факта, че Република България е най-бедната страна членка на Европейския съюз, като 19 % от българските граждани живеят под прага на бедността.
Българският народ се нуждае от високи заплати, пенсии, по-добро образование и здравеопазаване, а не от изтребители.
Българският народ се нуждае от мир, добросъседство и благоденствие!
Инициирах Петиция на сайта на Американското правителство, за да може чрез Конгреса да бъдат внесени съществени изменения в условията на плащането, в повишаване качествените характеристики и понижаване единичната цена на предлаганите за закупуване от България с пари от бюджета на страната 8 самолета F-16 Block 70.

Ако до 19-ти август успеем да съберем подкрепата и подписите на най-малко 100 000 българи, Петицията ще бъде задължително разгледана. Така България ще получи възможността сделката за придобиване на самолетите да бъде с много по-благоприятни условия от тези, който Народното събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими депутати взеха решение за неизгодната и заробваща българския народ сделка, без дори да се допитат до хората.
В тази връзка се обръщам към Вас и призовавам да подпишете Петицията на сайта на Американското правителство, както и да разпространите линка във вашите профили във Фейсбук: https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-ask-us-president-propose-congress-amend-treaty-bulgaria-8-pcs-f-16-bl-70

инж. Симеон Славчев

Председател на ПП МИР