fbpx
 

ПП МИР: Няма да спрем да протестираме докато не се постигне консенсус | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

юни 8, 2019

Представители на Политическа партия МИР взеха участие във втория национален „Поход за Семейството“, чиято идея е защита и утвърждаване на традиционното българско семейство и семейните ценности. Организатор на събитието е Асоциация общество и ценности.

Целта на протеста е насочване на ресурси и внимание към пълноценното развитие на семейството, противопоставяне на опитите за посегателство върху българските деца чрез налагане на чужди системи за образование, приемането на политики и въвеждане на мерки от държавата за укрепване и насърчаване на брака и семейството, които да допринесат за излизане от демографската криза.

Основна причина за „Поход за Семейството” е появата на проекта за „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.”, който прави отнемането на дете от родителите му много лесно, без да се отделя внимание на семейството и как то да бъде подкрепено, за да не се стига до раздяла на родител и дете. Стратегията е създадена по чужд модел, който не кореспондира с българските традиции и действителност, което накара представители на ПП МИР да реагират остро. Партията излезе с позиция, в която се доказва, че документът противоречи на Конституцията на Р. България. От МИР заявяват, че не са ясни нито експертите и организациите, които са писали Стратегията, нито финансирането, което стои зад нея. Те са категорично против и срещу нулевото наказание за деца, както и планираното Джендър обучение, което трябва да започне още от 4-годишна възраст.

От ПП МИР са категорични, че ще продължат да са част от протестите докато не се направи широко обсъждане с участието на всички заинтересовани страни и не се постигне консенсус за нова стратегия, която реално да подкрепя българското семейство и да е в полза на българските деца.