fbpx
 

На 24 май почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

май 22, 2019

По случай честването на Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, в София ще бъде организирано общоградско шествие и церемония.

Началото на празничното шествие е в 10.30 ч. от Археологическия музей до паметника на Св. Св Кирил и Методий пред Националната библиотека, където в 11.00 ч. ще започне тържествената церемония. Водещ ще бъде актьорът и директор на Народен театър „Иван Вазов” Мариус Донкин.

Приветствено слово ще произнесат Президентът на Република България Румен Радев, Йорданка Фандъкова, кмет на София, Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката, както и Одри Азуле – генерален директор на ЮНЕСКО.

По повод честванията на 24 май председателят на Политическа партия Морал Инициативност Родолюбие /ПП МИР/ и общински съветник инж. Симеон Славчев призова всички столичани и гости на града да се включат в шествието и отбелязването на един от най-важните и български празници – Празника на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Делото на Светите братя Кирил и Методий е признато не само сред славянските народи, но и по целия свят. Нека отдадем заслуженото на делото им и да почетем последователите на Светите братя , нашите учители” каза още Славчев.