fbpx
 

Симеон Славчев: Битката срещу Националната стратегия за детето не е приключила | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

май 19, 2019

С искания да бъде спрян проектът за Национална стратегия за детето, десетки семейства излязоха по улиците на Велико Търново.

Протестиращите коментират, че съществува риск социалните служби да изземат функциите на родителите. Те смятат, че документът е плод на тоталитарно мислене. Според тях стратегията цели разрушаването на традиционното семейство и ограничаване на правата на родителите.

„Спекулации са твърденията, че Стратегията за детето е спряна“, коментира председателят на Политическа партия МИР Симеон Славчев. „Не само не е отменена, но и не са приети исканията на протестиращите родители. Стратегията е спряна предизборно и веднага след европейските избори стартира процесът по нейното приемане“, беше категоричен той и припомни позицията на ПП МИР по темата. От партията настояват  всички заинтересовани страни подробно да обсъдят конкретни текстове за стратегията. Така, стратегията да бъде написана изцяло наново, като в нея залегнат всички искания на протестиращите родители и на Българската православна църква. „Само така стратегията ще стане един качествен и ефективен документ, който ще защитава децата и успоредно с това ще съхранява и запазва традиционните семейни ценности – няма да разглежда родителя и детето по отделно, а като едно цяло“, отбеляза още Славчев. „ПП МИР подкрепя протестите на родителите и ще следи работата и действията на институциите“, каза още той.