fbpx
 

Симеон Славчев: Председателката на Държавната агенция за закрила на детето незабавно да подаде оставка  | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

май 12, 2019

Членове на ръководството на политическа партия МИР се включиха и подкрепиха Националния протест против готвената „Националната стратегия за детето 2019-2030”.

С призиви „Долу ръцете от нашите деца!” протестиращите поискаха отмяна на стратегията както и премахването на всички последващи планове, програми, наредби и промени в законите, които произлязоха от нея.

Протестът се състоя в 28 града на България и събра хиляди родители, организирани единствено чрез социалните мрежи, като само в София пред Министерски съвет се стекоха над 4000 човека, заедно с децата си за да покажат, че не вярват, че изпълнението на стратегията е било спряно.

„Тук не сме като политически фигури, тук сме като българи и като родители, защото каузата да спасим децата е надпартийна.  Политическа партия МИР има принципна позиция по темата за стратегията, която заявихме в още в самото начало и отстояваме и сега, каза председателя на ПП МИР и общински съветник в София инж. Симеон Славчев.

„Подкрепяме исканията на гражданския протест срещу стратегията за детето, защото тя руши традиционните семейни ценности и противопоставя децата на родителите. И ако не бъдем чути днес, ако исканията не бъдат изпълнени, съм сигурен, че следващият път протестите ще бъдат още по-масови, защото никой няма право да докосва децата ни и да руши традиционното българско семейство, което е основния градивен елемент на обществото ни“, сподели инж. Славчев.

Той поиска председателката на Държавната агенция за закрила на детето Елеонора Лилова да подаде оставка веднага, защото си е позволила лични нападки и обиди към протестиращите родители и граждани.

„Един чиновник и бюрократ не може да си позволява подобно арогантно поведение и да обвинява българските родители и граждани, че лъжат, манипулират и правят предизборна кампания“, каза още председателя на ПП МИР инж.Симеон Славчев.

„Напротив, именно председателката на Държавната агенция за закрила на детето  е виновна и отговорна за създалата се ситуация с Националната стратегия за детето и вместо да обвинява родителите г-жа Елеонора Лилова незабавно трябва да подаде оставка. Това ще допринесе за връщането на диалога между всички заинтересовани страни и ще даде възможност да се напише изцяло нова и ефективна Стратегия, която ще защитава както децата, така и цялото семейство и няма да разделя детето от родителите“, беше категоричен инж. Симеон Славчев.