fbpx
 

Симеон Славчев: Деня на Победата и Деня на Европа трябва да обединят българите | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

май 9, 2019

Днес, когато честваме Деня на Победата и Деня на Европа, трябва по ясен и категоричен начин да кажем, че в борбата срещу фашизма, наред с милионите воини – руснаци, англичани, американци, французи и други от Антихитлеристката коалиция, по бойните полета загинаха и хиляди българи. На този ден почитаме и тяхната памет. Именно затова, като  българи, трябва да осъзнаем, че Денят на Победата и Денят на Европа не трябва да ни противопоставят и разделят, а точно обратното, трябва да ни обединяват.

Историята показва и доказва, че без Деня на победата нямаше как днес да празнуваме и Деня на Европа, защото той е предпоставка Европа да започне да се обединява. Този ден ни напомня за паметта на милионите хора, които загинаха по време на Втората световна война. Всички те дадоха живота си, за да го има днешния мирен свят, част от който е България и Европейския съюз.

Честит Ден на Победата и честит Ден на Европа! Дълбок поклон пред всички герои дали живота си за свободата на България, Европа и света!

инж. Симеон Славчев,

Председател на политическа партия МИР