fbpx
 

Спряха Националната стратегия за детето 2019-2030 г. | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 25, 2019

Бойко Борисов нареди да се спре работата по проекта на Националната стратегия за детето 2019 – 2030 г. Това се случи след  все по-нарастващата негативна реакция на обществото.

ПП МИР, от самото начало на оповестяването на стратегията, категорично заяви, че се противопоставя на текстовете в нея и подкрепи организациите и родителите, които застанаха в защита на своите деца и на семейните ценности.

„За пореден път сме свидетели на безумни предложения, които освиркани, с основание, от улицата са оттеглени” коментираха от МИР и добавиха, че отсъствието на диалог между институции и граждани, както и липсата на капацитет и експертиза сред администрацията, са факторите, които неминуемо ще доведат до краха и на това управление на Борисов.

„Опитите на премиера да замаже, за пореден път, очите на българина, спирайки „N” на брой противоречива и грешна политика, са само отлагане на неминуемото. Оставка!” казаха още от МИР, които още през февруари заявиха, че Националната стратегия за детето 2019-2030 г.  противоречи на основния закон на Р. България – Конституцията –  и че чрез нея се прокарва път за чужди интереси, целящи отделяне на детето от семейството.

Предстои в рамките на следващите две седмици ПП МИР заедно с родители,  граждански и неправителствени организации, представители на управлението и  заинтересовани лица да  организира кръгла маса по темата, след която ще бъде предложена изцяло нова Стратегия.