fbpx
 

Славчев: Стратегията за детето е НЕЗАКОННА! | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 22, 2019

„Стратегията за детето е спорен документ, по който няма обществен консенсус, но може би факта, че нормативния документ ще бъде финансиран от Норвежкия финансов механизъм направи така, че всички български партии и управляващи и опозиция, да мълчат по темата. Освен всичко друго тя нарушава Конституцията на България, в частност чл. 47, което я прави незаконна” Това каза днес председателят на ПП МИР Симеон Славчев по време на организирания от родители от цялата страна  протест срещу проекта за „Национална стратегия за детето 2019 – 2030 г.”

Протестът е организиран в социалните мрежи  заради редица спорни текстове, които съдържа документът. Пред Министерството на труда, въпреки работния ден, се събраха родители с деца и граждани с активна позиция по темата.

Заедно с колегите си от ПП МИР Симеон Славчев също защити позицията на гражданите.

„Така предложена Стратегията за детето отнема функцията на родителя и я прехвърля в ръцете на социални работници, което е абсолютно недопустимо. Да не говорим, че в Стратегията е заложено въвеждане на Джендър обучение от 4-годишна възраст, което да продължава и в училище. Това е удар по традиционните семейни ценности и ПП МИР се противопоставя категорично на това” бе категоричен Славчев и допълни, че от МИР ще се борят с всички средства тези текстове да не бъдат приети.

„За ПП МИР възстановяването на ценностите и моралните устои на семейството са основен приоритет”, заяви председателят на партията Симеон Славчев. „Ще търсим обществен консенсус по темата”, каза още той.