fbpx
 

Днес отбелязваме 143 години от избухването на Априлското въстание | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 20, 2019

Априлското въстание избухва преждевременно на 20 април 1876 година в Копривщица и е организирано от Гюргевския революционен комитет.

Въпреки че е потушено Априлското въстание постига своята основна политическа цел и намира силен отзвук в Западна Европа и Русия.

Априлското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през епохата на Българското възраждане. То е най-висшата проява на българската национална революция, на българския дух, желание и воля за Свобода и Независимост.

Днес повече от всякога България има нужда от възраждане на духа на българската национална революция, както и волята и желанието за Свобода, Независимост и Справедливост.

Нека всеки един от нас днес да се замисли, дали 143 години след избухването на Априлското въстание българите сме свободни, независими и единни …

Нека именно днес всеки един от нас да си направи равносметка и да си отговори, дали е готов лично да се включи в промяната на България, и дали е готов да последва примера и заветите на нашите предци, които се самопожертваха в името на Родината.

България има нужда от промяна и от всеки един от нас зависи, дали и кога ще се случи тя. Битката за промяната и справедливостта в България я дължим на нашите предци, на нашите майки, бащи, баби и дядовци, но най-вече я дължим на нашите деца!!!

Нека всеки един от нас да си сложи днес ръката на сърцето и да си каже, дали е готов да застане под знамето на промяната, така както нашите предци преди 143 години абсолютно непоколебимо застанаха под знамето „Свобода или смърт“.

Дълбок поклон пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!

Да живее и да пребъде България!

ПП МИР