fbpx
 

ПП МИР засади 115 дръвчета в Новата гора на София | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

април 6, 2019

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев и членове на партията заедно със семействата си се включиха в инициативата на Столична община за залесяване на периферната част на града.
Новата гора на София се намира близост до рекултивиранeто депо за битови отпадъци, и ще заема площ от 225 дка. За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община разчита на изцяло на доброволци.
От днес до края на месец април всеки уикенд доброволци ще могат да се включат в залесяването на пустеещите общински земи по периферията на София.
Новата гора на София, ще бъде и нов зелен филтър на града. За 1 година едно широколистно дърво осигурява кислорода, необходим на 10 души.
“Призовавам всички столичани да се включат и с личен пример да допринесат за опазването на околната среда и подобряването на въздуха в София.
Нека не само днес, но и ежедневно да се грижим за екологията на София и здравето на нашите деца” коментира Симеон Славчев и добави, че е хубаво освен асфалт и бетон да оставим и кислород на бъдещото поколение.