fbpx
 

Симеон Славчев предложи мерки за подобряване на условията на туризъм между България и Русия | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 5, 2019

„България и Русия трябва да дотират самолетния транспорт, за да може цената на билета София-Москва и обратно да е максимум 80 евро.“ Това поиска днес пред Българо-руския бизнес форум в областта на туризма председателят на ПП МИР и общински съветник Симеон Славчев. Той поясни, че Гърция и Турция вече са предприели тази мярка, за да привлекат повече туристи. „Всеки вложен лев в туризма ще се върне минимум по три в българската икономика“, каза общинският съветник.

По време на събитието Славчев предложи и облекчение на визовия режим и сключване на двустранно споразумение за безвизов режим за уикенд туризъм до 4 дни. Председателят на ПП МИР настоя и за електронно издаване на визи, което ще облекчи процеса на работа в посолствата и ще го направи по-бърз.

Българо-руският туристически форум беше официално открит от министър-председателите на България и на Русия – Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. На церемонията присъстваха и министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и министъра на икономическото развитие на Руската Федерация Максим Орешкин.

Целта на форума е да насърчи и задълбочи сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете държави с институционалната подкрепа на правителствата на Република България и Руската федерация, както и да  допринесе за утвърждаване на мястото на България като предпочитана туристическа дестинация за руските граждани.