fbpx
 

ПП МИР взе участие в тържествата по повод Освобождението | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

март 3, 2019

По повод Националния празник на Р. България – 3ти март, председателят на ПП МИР Симеон Славчев заедно със зам.-председателя на партията Владислав Милев, члена на Националния изпълнителен съвет Светослав Стефанов и члена на Националния съвет на партията Кирил Петрунов поднесоха цветя и венци на Паметника на българския опълченец и Паметника на незнайния войн и се поклониха пред паметта на героите.

По-рано днес Симеон Славчев присъства на литургията по повод 141 години от Освобождението, която се състоя в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”. Веднага след нея Българския Патриарх Неофит отслужи Молебен за здравето и преуспяването на българския народ и Панихида за всички войни, дали живота си за българската свобода по време на Руско-турската освободителна война.

В качеството си  бе и сред официалните гости в официалната церемония по издигане на Националното знаме на Република България, която се състоя пред паметника на Незнайния воин в София.

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев посрещна президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев на площада, който прие строя и поздрави гвардейците.