fbpx
 

ПП МИР подкрепя идеята на президента Румен Радев за създаването на Съвет за стратегическо развитие на България | Морал, Инициативност и Родолюбие ПП МИР

януари 30, 2019

В началото на седмицата Президентът Румен Радев заяви, че ще формира Съвет за стратегическо развитие на България с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти. Това се случи на съвместна пресконференция на държавния глава с вицепрезидента Илияна Йотова по повод втората годишнина от встъпването в длъжност.
В изказването си Радев подчерта, че съветът, ще предложи и разработи алтернативи на „институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната”.

По този повод председателят на Политическа партия МИР Симеон Славчев заяви, че от формацията подкрепят идеята за създаването на Съвет за стратегическо развитие на България към Президентската институция и подчерта, че това напълно се припокрива с една от основните цели на партията, а именно изготвянето на Национална стратегия за възстановяване и развитие на България.

„Експертните екипи на ПП МИР вече започнаха разработването на Националната стратегия и през март месец тя ще бъде поставена на широко обществено обсъждане. Една от целите на Национална стратегия за възстановяване и развитие на България е формирането на националните цели, приоритети и каузи, както в краткосрочен, така и дългосрочен план” допълни още Славчев.